четвъртък, август 11

Какво е безхартиен бизнес формуляр? (+ Как да си направя)

0
38
What is paperless business form


Искате ли да създадете цифрови формуляри за вашия бизнес, за да намалите използването на хартия?

Безхартиените бизнес формуляри са цифрови формуляри, които помагат за спестяване на пари и време. Можете да достигнете до по-голяма аудитория с онлайн формуляри и да губите по-малко хартия.

В тази статия ще ви покажем какво е безхартиен бизнес формуляр и как да го направите.

Какво представляват безхартиените бизнес формуляри?

Безхартиен бизнес формуляр е дигитален формуляр, който вашите потребители могат да попълнят на вашия уебсайт на WordPress. Потребителите могат да използват своите компютри, смартфони или таблети, за да попълнят формуляра по всяко време и отвсякъде.

Бизнесът в наши дни се отказва от използването на хартиени формуляри и вместо това избира цифрови формуляри. Това им помага да създадат среда без хартия.

Преминаването без хартия има много предимства:

  • Достигнете до по-голяма аудитория: Дигиталните формуляри могат да ви помогнат да достигнете до аудитория от различни места. Няма географски ограничения или забавяния в получаването на отговори от хора в различни държави.
  • Лесен за достъп: Хората могат да получат достъп до вашия безхартиен бизнес формуляр, използвайки всяко устройство и да попълват данните отвсякъде.
  • Получете незабавни отговори и спестете време: Формулярите без хартия ви помагат да спестите време и получавате незабавни отговори. За разлика от хартиените формуляри, където ще трябва да изчакате отговорите да пристигнат по пощата, цифровите формуляри правят процеса по-бърз.
  • Спестяване на разходи: Използването на цифрови формуляри също ви помага да спестите тонове пари за хартия, печатно оборудване и такси за изпращане.
  • Добро за околната среда: Преминаването без хартия има положително въздействие върху околната среда. Можете да помогнете за опазването на дърветата, да предотвратите обезлесяването и да намалите отпадъците.

Сега, какви са някои от начините, по които използвате формуляри без хартия?

Кога можете да използвате формуляри без хартия за вашия бизнес?

Има няколко начина, по които можете да превърнете вашите хартиени формуляри в цифрови.

Ако трябва да се свържете с вашите потребители, тогава можете да създадете онлайн формуляр за контакт и да го добавите към вашия уебсайт. По този начин можете да получавате предложения, обратна връзка и да разрешавате запитванията на вашите потребители.

Друг начин за използване на безхартиени бизнес формуляри е като приемате заявления за работа онлайн. Вместо да искат от кандидатите да представят физически копия на своите автобиографии, те могат просто да ги качат с помощта на вашия цифров формуляр. Той също така помага за рационализиране на процеса на наемане и премахва ненужната документация.

Ако управлявате онлайн магазин, тогава можете да създавате формуляри за поръчки без хартия. Клиентите могат да попълнят данните във формуляра за поръчка, да направят своите поръчки и да плащат онлайн.

Можете също така да създадете дигитални формуляри за регистрация за предстоящо събитие като уебинар или конференция.

Въпреки това, нека да разгледаме как можете лесно да създадете безхартиен цифров формуляр в WordPress.

Създаване на безхартиен бизнес формуляр в WordPress

Най-добрият начин да добавите безхартиени формуляри за бизнес формуляри в WordPress е да използвате WPForms. Това е най-добрият плъгин за формуляри за контакт за WordPress и се използва от над 5 милиона професионалисти.

С WPForms получавате конструктор на формуляри с плъзгане и пускане, който улеснява персонализирането на вашия формуляр. Освен това плъгинът предлага различни шаблони, за да можете бързо да започнете и да създавате всякакви форми.

За този урок нека създадем регистрационен формуляр за цифрова конференция. Ще използваме версията WPForms Lite, защото е 100% безплатна. Има и версия на WPForms Pro, която предлага повече опции за персонализиране, шаблони и мощни добавки.

Първо, ще трябва да инсталирате и активирате приставката WPForms. Ако имате нужда от помощ, моля, вижте нашето ръководство за това как да инсталирате плъгин за WordPress.

След активиране можете да преминете към WPForms от административния панел на WordPress и след това щракнете върху бутона „Добавяне на ново“.

Добавете нов формуляр

На следващия екран ще видите конструктора на формуляри.

За да започнете, продължете и въведете име за вашия формуляр в горната част.

Въведете име за вашия формуляр

След това превъртете надолу и изберете шаблона „Формуляр за регистрация на конференция“.

Просто задръжте курсора на мишката върху шаблона и щракнете върху бутона „Използване на шаблон“.

Изберете шаблон за регистрационен формуляр за конференция

След това можете да персонализирате формуляра си с помощта на конструктора за плъзгане и пускане. WPForms предлага различни полета, които можете да добавите към вашия формуляр.

Просто плъзнете поле от дадените опции отляво и ги пуснете там, където искате да го добавите към формуляра.

Добавете полета към вашия формуляр

В Lite версията можете да добавите текст на ред, текст на абзац, падащо меню, множество възможности за избор, квадратчета за отметка и други.

Въпреки това, ако имате нужда от фантастични полета като телефонен номер, парола, адрес или опция за качване на файл, тогава препоръчваме да използвате версията WPForms Pro.

Освен това можете допълнително да персонализирате съществуващите полета в шаблона. Например, ако щракнете върху полето „Име“, ще видите още опции в менюто отляво. Например, можете да редактирате етикета, формата и др.

Редактирайте всяко поле във формуляра

След това можете да отидете в раздела „Настройки“ от менюто.

Тук можете да промените настройките за вашия формуляр. В Общите настройки можете да редактирате името на формуляра, да добавите описание, да промените текста на бутона за изпращане и други.

Променете общите настройки

След това можете да отидете в настройките за известия и да редактирате имейл адреса за изпращане, на който ще получите имейл, когато някой изпрати формуляр.

Има и настройки за промяна на темата, от име, от имейл и др.

Редактиране на известия по имейл

И накрая, можете също да промените настройките за потвърждение в WPForms. Това е съобщението, което хората ще видят, когато изпратят формуляр.

Можете да покажете съобщение, да покажете целева страница или да насочите потребителите към друг URL адрес.

Променете настройките за потвърждение

За повече подробности вижте нашето ръководство как да изпращате имейли за потвърждение след изпращане на формуляр за WordPress.

По желание можете също да щракнете върху раздела Маркетинг вляво, за да свържете формуляра си с различни маркетингови услуги, като вашия доставчик на имейл услуги.

Раздел WPForms Marketing

Можете дори да интегрирате формуляра си със софтуер за срещи или уебинари, като Zoom, или да създадете други автоматизирани работни процеси, за да спестите време.

След като приключите с настройките, не забравяйте да щракнете върху бутона „Запазване“ в горната част и да излезете от създателя на формуляри.

След това можете да добавите своя формуляр към всяка публикация или страница в WordPress.

За да започнете, просто редактирайте или добавете нова страница или публикация. Когато сте в редактора на съдържание на WordPress, щракнете върху бутона „+“ и добавете блока „WPForms“.

Добавете блок WPForms

След това ще видите падащо меню в блока WPForms.

Тук можете да изберете формата за регистрация на конференцията.

Изберете своя формуляр

Сега публикувайте или актуализирайте страницата си.

След това можете да посетите уебсайта си, за да видите регистрационния формуляр за конференция без хартия в действие.

Преглед на регистрационна форма за конференция

Надяваме се, че тази статия ви е помогнала да научите какво е безхартиен бизнес формуляр и как да го направите. Може също да искате да видите нашето ръководство за това колко струва изграждането на уебсайт на WordPress или нашия експертен избор от най-добрия софтуер за заплати за малък бизнес.

Ако ви е харесала тази статия, моля, абонирайте се за нашия YouTube канал за видео уроци за WordPress. Можете също да ни намерите на Twitter и Facebook.Comments are closed.