четвъртък, август 11

Как автоматично да добавяте воден знак към изображения в WordPress

0
26
Watermark images in WordPress


Искате ли да добавите воден знак към вашите изображения в WordPress? Много фотографи и художници използват воден знак, за да предотвратят злоупотребата с изображенията си. В тази статия ще ви покажем как автоматично да добавяте воден знак към изображения в WordPress.

Метод 1: Добавяне на воден знак към изображения в WordPress с помощта на Envira Gallery

Envira Gallery е най-добрият плъгин за галерия на WordPress на пазара. Позволява ви да създавате красиви и удобни за мобилни устройства галерии с изображения във вашия WordPress сайт.

Envira идва с добавка за воден знак, която улеснява добавянето на воден знак към вашите WordPress изображения.

Читателите на UpScale могат да използват кода на купона на Envira Gallery: WPB25 за да получите 25% отстъпка при покупката им.

Първото нещо, което трябва да направите, е да инсталирате и активирате плъгина Envira Gallery. За повече подробности вижте нашето ръководство стъпка по стъпка как да инсталирате плъгин за WordPress.

При активиране трябва да посетите Галерия Envira » Настройки страница, за да въведете лицензния си ключ.

Лицензионен ключ Envira Gallery

Можете да получите този ключ от таблото за управление на вашия акаунт на уебсайта Envira Gallery.

След като потвърдите лицензния си ключ, можете да преминете към Галерия Envira » Добавки страница. Превъртете надолу или потърсете, за да намерите добавката за воден знак, след което я инсталирайте и активирайте.

Добавка за воден знак

Вече сте готови да добавите вашите изображения в отзивчиви галерии с воден знак. Просто отидете на Галерия Envira » Добавяне на ново за да създадете първата си галерия с изображения.

Превъртете надолу на страницата и ще забележите раздела с воден знак. Щракването върху него ще ви покаже настройките за воден знак.

Трябва да щракнете върху квадратчето за отметка до „Активирано“, за да видите още опции.

Настройки за добавка за водни знаци в галерия Envira

След това кликнете върху бутона „Избор на воден знак“ и качете изображение, което искате да използвате като воден знак. Можете също да промените позицията и полето на изображението на водния знак.

След като добавите изображение на воден знак, вече можете да преминете към добавяне на изображения в тази галерия. Превъртете нагоре и след това щракнете върху бутона „Избор на файлове от компютър“ или „Избор на файлове от други източници“.

Създаване на нова галерия Envira

За подробни инструкции вижте нашето ръководство за това как лесно да създавате отзивчиви галерии с изображения на WordPress с Envira.

След като добавите няколко изображения към вашата галерия, можете да я публикувате.

Сега можете да добавите тази галерия с изображения във всяка публикация или страница на WordPress. Просто редактирайте публикация или страница и след това щракнете върху бутона „Добавяне на галерия“.

Добавете галерия към публикация или страница

Щракването върху бутона ще изведе изскачащ прозорец, където трябва да изберете галерията с изображения, която току-що създадохте, и след това да кликнете върху бутона за вмъкване.

Ще забележите, че краткият код на Envira Gallery се появява в редактора на публикации. Вече можете да запазите или публикувате вашата публикация/страница.

Продължете и посетете уебсайта си, за да видите галерията с водни знаци в действие.

Галерия с изображения в WordPress с изображения с воден знак

Метод 2: Добавяне на воден знак към изображения в WordPress с помощта на лесен воден знак

Първото нещо, което трябва да направите, е да инсталирате и активирате приставката Easy Watermark. За повече подробности вижте нашето ръководство стъпка по стъпка как да инсталирате плъгин за WordPress.

При активиране трябва да отидете на Настройки » Лесен воден знак страница, за да конфигурирате настройките на приставката.

Лесни настройки на плъгина за воден знак

Страницата с настройки е разделена на три раздела. Първата опция в раздела Общи настройки е автоматично добавяне на воден знак към всички качвания на изображения. Можете също да изберете кои типове файлове с изображения да автоматично воден знак.

Следващата опция е архивиране, трябва да отметнете това, ако искате да запазите и оригиналните качвания на вашия сървър. Можете също да изберете към кои размери на изображението да добавите воден знак.

Трябва също да изберете тип воден знак. Плъгинът ви позволява да добавяте текст, изображение или и двете, които да се използват като воден знак.

Прегледайте останалите опции на страницата и след това щракнете върху бутона за запазване на промените, за да съхраните настройките си.

Сега можете да щракнете върху раздела Изображение на страницата с настройки на приставката. Тук можете да качите изображението, което искате да се използва като воден знак.

Качете изображение на воден знак

Ако сте избрали изображение+текст или само текст като тип воден знак, тогава трябва да щракнете върху раздела за текст.

Тук можете да добавите текста, който искате да бъде показан като воден знак. Можете да изберете шрифт, размер на шрифта, подравняване на воден знак, прозрачност и цвят.

Текст на воден знак

Не забравяйте да кликнете върху бутона за запазване на промените, за да съхраните настройките си.

Вече можете да добавяте воден знак към изображения, които добавяте към вашия WordPress сайт.

Добавяне на воден знак към старите ви изображения в WordPress

За да добавите воден знак към старите изображения, трябва да отидете на Медия » Лесен воден знак щракнете върху бутона за стартиране под раздела Bulk Watermark.

Добавете воден знак към стари изображения

Важно: Моля, имайте предвид, че този процес е необратим. Силно ви призоваваме да архивирате вашия WordPress сайт, особено вашата директория за качване на медии.

Ако сте избрали опцията да запазите резервно копие на оригиналните си качвания, тогава можете също да използвате опцията за възстановяване на тази страница, която ще премахне воден знак от всички изображения, които ги съдържат.

Ръчно добавяне на воден знак към изображения

В случай, че не искате автоматично да добавяте воден знак към всички качени изображения, Easy Watermark ви дава и ръчната опция.

Първото нещо, което трябва да направите, е да отидете до Настройки » Лесен воден знак и се уверете, че квадратчето за отметка до Автоматично добавяне на воден знак към изображенията е премахнато.

След това можете да отидете на Медия » Библиотека. Ще трябва да преминете към изглед на списък, за да видите опцията Добавяне на воден знак до всяко изображение в библиотеката.

Ръчно добавяне на воден знак

Надяваме се, че тази статия ви е помогнала да добавите воден знак към изображения в WordPress. Ако срещнете някакви проблеми, не забравяйте да проверите нашето ръководство за често срещани проблеми с изображенията на WordPress и как да ги поправите.

Ако ви е харесала тази статия, моля, абонирайте се за нашия YouTube канал за видео уроци за WordPress. Можете също да ни намерите на Twitter и Facebook.Comments are closed.