четвъртък, август 11

Как да вмъкнете реклами в съдържанието на публикацията си в WordPress

0
33
Как да вмъкнете реклами в съдържанието на публикацията си в WordPress


Виждали ли сте блогове, които имат реклами в съдържанието на публикациите си? Тези реклами са или след първия параграф, или след втория параграф в повечето случаи. Повечето начинаещи се чудят дали тези сайтове вмъкват реклами ръчно, когато пишат съдържанието, или има специален код за това. В тази статия ще ви покажем как да вмъквате реклами в съдържанието на публикацията си след конкретни параграфи.

Често, когато начинаещите искат да включат реклами в публикацията си, те или добавят кода ръчно, което е изключително неефективно, особено ако трябва да смените рекламодателите, или вмъкват реклами над или под публикацията си, като използват някой от плъгините за управление на реклами.

Е, ние добавяхме реклами в List25 след първите абзаци и много потребители попитаха за това, така че ето най-лесният начин да го направите.

Просто инсталирайте и активирайте плъгина, който създадохме, наречен Insert Post Ads. При активиране плъгинът ще добави нов елемент от менюто, наречен Post Adverts.

Кликнете върху Публикуване на обяви » Добавяне на нова. На следващия екран просто добавете името на вашата реклама за идентификация, въведете самия рекламен код и изберете абзаца, след който искате да се покаже рекламният код. След като сте готови, просто щракнете върху публикуване.

Следващата, която искате да отидете Публикуване на реклами » Настройки за да изберете кои типове публикации искате да показвате рекламите си, като публикации, страници и персонализирани типове публикации.

Сега, ако не ви харесва да използвате приставката и искате да го направите по кодовия начин, следвайте указанията по-долу.

Отворете functions.php на вашата тема или файл за специфичен за сайт плъгин и поставете следния код:


<?php
 
//Insert ads after second paragraph of single post content.

add_filter( 'the_content', 'prefix_insert_post_ads' );

function prefix_insert_post_ads( $content ) {
	
	$ad_code="<div>Ads code goes here</div>";

	if ( is_single() && ! is_admin() ) {
		return prefix_insert_after_paragraph( $ad_code, 2, $content );
	}
	
	return $content;
}
 
// Parent Function that makes the magic happen
 
function prefix_insert_after_paragraph( $insertion, $paragraph_id, $content ) {
	$closing_p = '</p>';
	$paragraphs = explode( $closing_p, $content );
	foreach ($paragraphs as $index => $paragraph) {

		if ( trim( $paragraph ) ) {
			$paragraphs[$index] .= $closing_p;
		}

		if ( $paragraph_id == $index + 1 ) {
			$paragraphs[$index] .= $insertion;
		}
	}
	
	return implode( '', $paragraphs );
}

За да добавите своя рекламен код, просто редактирайте стойността на $ad_code, където пише „Рекламният код отива тук“ на ред 9. След като направите това, сте готови. За да промените номера на параграфа, просто променете числото 2 на друг номер на параграф на ред 12.

Надяваме се, че тази статия ви е помогнала да вмъкнете реклами в съдържанието на публикацията си в WordPress.

Ако ви е харесала тази статия, моля, помислете дали да се абонирате за нашия канал в YouTube и присъединете се към нас в Twitter.

Благодарение на @GaryJ за подобряване на кода, който имахме.Leave a reply