четвъртък, август 11

Как да деактивирате бутона за опции на екрана в WordPress

0
24
Disable screen options button in WordPress


Искате ли да деактивирате бутона за опции на екрана в WordPress? Бутонът за опции на екрана ви позволява да показвате и скривате елементи на различни страници през административната област на WordPress. В тази статия ще ви покажем как да деактивирате бутона за опции на екрана в WordPress.

Защо може да искате да деактивирате бутона за опции на екрана?

Бутонът Опции на екрана се намира в горния десен ъгъл на различни страници във вашата администраторска област на WordPress. Той позволява на всеки влязъл потребител да показва и скрива елементи в различни секции на административната област на WordPress.

Много собственици на WordPress сайтове водят блогове с няколко автора. С бутона за опции на екрана техните автори могат случайно да премахнат отметката от нещо, което е важно.

Например, на екрана за редактиране на публикациите потребителите могат да покажат/скрият полето за промяна на автора, секцията с представени изображения и други.

Настройки на опциите на екрана на екрана за редактиране на публикация в WordPress

Можете да контролирате изгледа на администратора за всички потребители, като деактивирате бутона за опции на екрана. Нека да разгледаме как лесно да деактивирате бутона за опции на екрана в WordPress.

Метод 1: Скриване на бутона за опции на екрана с помощта на плъгин

Този метод е по-лесен и се препоръчва за всички потребители.

Първото нещо, което трябва да направите, е да инсталирате и активирате приставката Adminimize. За повече подробности вижте нашето ръководство стъпка по стъпка как да инсталирате плъгин за WordPress.

При активиране трябва да посетите Настройки » Администриране страница, за да конфигурирате настройките на приставката.

Администриране на настройките

Ще видите списък със секции. На тази страница трябва да щракнете върху връзката Глобални опции и тя ще ви отведе до различни раздели на секция. В този раздел трябва да щракнете отново върху раздела Глобални опции, за да го разширите.

Раздели на раздели

Това ще разшири раздела и ще видите куп опции за показване и скриване във вашата административна област на WordPress. Трябва да поставите отметка в квадратчетата до „Опции на екрана“.

Деактивирайте бутона за опции на екрана

Плъгинът ви позволява да го деактивирате за всички потребители, както и за избрани потребителски роли.

След като сте готови, не забравяйте да щракнете върху бутона за опции за актуализиране, за да запазите настройките си.

Вече можете да посетите всяка страница в административната област, която показва бутона за опции на екрана, като екраните за управление или редактиране на публикации/страници, и ще забележите, че бутонът за опции на екрана вече е деактивиран.

Adminimize е наистина мощен плъгин, който ви позволява напълно да промените административната област на WordPress чрез избирателно показване или скриване на различни елементи. За повече подробности вижте нашата статия за скриване на ненужни елементи от административната област на WordPress с Adminimize.

Метод 2: Ръчно деактивиране на бутона за опции на екрана в WordPress

Този метод изисква да добавите код към вашите WordPress файлове. Ако не сте правили това преди, моля, разгледайте нашето ръководство за това как да копирате и поставите код в WordPress.

Ще трябва да добавите следния код към файла functions.php на вашата тема на WordPress или специфичен за сайта плъгин.


function wpb_remove_screen_options() { 
if(!current_user_can('manage_options')) {
return false;
}
return true; 
}
add_filter('screen_options_show_screen', 'wpb_remove_screen_options');

Този код премахва бутона с опции на екрана за всички потребители, с изключение на администраторите.

Вече можете да превключите към всеки друг потребителски акаунт, който не е администратор. След това посетете екрана на таблото за управление на вашата административна област и ще забележите, че бутонът Опции на екрана е изчезнал.

Надяваме се, че тази статия ви е помогнала да научите как лесно да деактивирате бутона за опции на екрана в WordPress. Може също да искате да видите нашия мега списък с най-полезни съвети, трикове и хакове за WordPress за начинаещи.

Ако ви е харесала тази статия, моля, абонирайте се за нашия YouTube канал за видео уроци за WordPress. Можете също да ни намерите на Twitter и Facebook.Comments are closed.