четвъртък, август 11

Как да деактивирате нежелани джаджи в WordPress

0
24
Remove unwanted widgets in WordPress


Искате ли да деактивирате неизползваните джаджи в WordPress?

Екранът с джаджи в WordPress ви показва всички джаджи, които можете да добавите към вашата тема. Проблемът е, че твърде много джаджи претрупват екрана и може да не се нуждаете от всички.

В тази статия ще ви покажем как да деактивирате нежелани джаджи в WordPress за изживяване без претрупване на джаджи.

Защо да деактивирате нежеланите джаджи в WordPress?

Приспособленията са блокове от елементи, които можете да добавите към страничните ленти на вашия WordPress сайт или областите, готови за джаджи. WordPress се предлага с няколко собствени джаджи по подразбиране, а други приставки за WordPress също могат да добавят свои собствени джаджи.

Всички тези джаджи могат да се видят на Външен вид » Widgets екран. Въпреки това ще забележите, че някои от тези джаджи не са много полезни и вероятно никога няма да ги използвате на уебсайта си.

Ако използвате плъгини, които също добавят свои собствени джаджи, скоро екранът с джаджи ще бъде огромна бъркотия, което ще затрудни намирането на джаджи, които всъщност искате да използвате.

Нека да видим как лесно да почистите екрана с джаджи, като деактивирате нежеланите джаджи в WordPress.

Деактивиране на нежелани джаджи в WordPress

Първото нещо, което трябва да направите, е да инсталирате и активирате приставката WP Widget Disable. За повече подробности вижте нашето ръководство стъпка по стъпка как да инсталирате плъгин за WordPress.

При активиране трябва да посетите Външен вид » Деактивиране на джаджи страница, за да конфигурирате настройките на приставката.

Деактивирайте настройките на джаджи

Страницата с настройки е разделена на два раздела. Първо трябва да изберете приспособленията на страничната лента, които искате да деактивирате. Просто поставете отметка в квадратчето до приспособленията, които не искате да използвате, и щракнете върху бутона за запазване на промените.

Вече можете да посетите Външен вид » Widgets страница, за да видите разликата. Всички избрани джаджи вече няма да се виждат на екрана с джаджи.

Почистен екран с джаджи в WordPress

Как да премахнете джаджи на таблото за управление на WordPress

WordPress също така показва няколко джаджи на страницата на таблото за управление. Някои плъгини и теми може също да добавят свои собствени джаджи към таблото ви за управление на WordPress.

Обикновено можете да почистите екрана на таблото, като щракнете върху бутона Опции на екрана и премахнете отметките от джаджи, които не искате да виждате. Това е най-бързият и прост подход. Най-добре е за сайтове само с един потребител.

Почистване на екрана на таблото за управление в WordPress

Този метод обаче ще позволи на вас и всеки друг, който използва вашия сайт, просто да щракнете върху бутона Опции на екрана и да покажете отново тези джаджи.

Приставката за деактивиране на WP Widget ви позволява да скриете джаджи на таблото дори от менюто с опции на екрана.

Насочете се към Външен вид » Деактивиране на джаджи страница и щракнете върху раздела Притурки на таблото за управление.

Изберете приспособленията, които искате да скриете, от екрана на таблото за управление и щракнете върху бутона за запазване на промените, за да съхраните настройките си.

Вече можете да посетите страницата на таблото за управление, за да го видите в действие.

Деактивирани джаджи на таблото за управление в WordPress

Ще забележите, че приспособленията, които сте избрали да премахнете, вече не се виждат на таблото или в менюто с опции на екрана. Можете също да създадете свои собствени персонализирани джаджи на таблото за управление на WordPress, които да се показват на таблото.

Ако искате напълно да премахнете джаджи на таблата за управление на WordPress, така че другите потребители да не могат просто да ги включат отново, тогава трябва да поставите следния код във файла functions.php на вашата тема или в специфичен за сайта плъгин:


function remove_dashboard_widgets() {
  global $wp_meta_boxes;
 
  unset($wp_meta_boxes['dashboard']['side']['core']['dashboard_quick_press']);
  unset($wp_meta_boxes['dashboard']['normal']['core']['dashboard_incoming_links']);
  unset($wp_meta_boxes['dashboard']['normal']['core']['dashboard_right_now']);
  unset($wp_meta_boxes['dashboard']['normal']['core']['dashboard_plugins']);
  unset($wp_meta_boxes['dashboard']['normal']['core']['dashboard_recent_drafts']);
  unset($wp_meta_boxes['dashboard']['normal']['core']['dashboard_recent_comments']);
  unset($wp_meta_boxes['dashboard']['side']['core']['dashboard_primary']);
  unset($wp_meta_boxes['dashboard']['side']['core']['dashboard_secondary']);
 
}
 
add_action('wp_dashboard_setup', 'remove_dashboard_widgets' );

Всяка от изброените по-горе джаджи е доста обяснима. Просто премахнете всяка джаджа от списъка, която искате да запазите. Ако искате да премахнете тези джаджи от всички потребители с изключение на администраторите, просто променете последния ред на този:


if (!current_user_can('manage_options')) {
  add_action('wp_dashboard_setup', 'remove_dashboard_widgets' );
}

Надяваме се, че тази статия ви е помогнала да научите как да деактивирате нежелани джаджи в WordPress. Може също да искате да видите нашето ръководство за това как да създадете сайт за членство в WordPress и нашето сравнение на най-добрите плъгини за създаване на страници в WordPress за създаване на персонализирани шаблони без никакъв код.

Ако ви е харесала тази статия, моля, абонирайте се за нашия YouTube канал за видео уроци за WordPress. Можете също да ни намерите на Twitter и Facebook.Comments are closed.