четвъртък, август 11

Как да деактивирате превключвателя на език на екрана за влизане в WordPress

0
58
How to disable the language switcher on WordPress login screen


Искате ли да деактивирате превключвателя на език на екрана за влизане в WordPress?

Деактивирането на превключвателя на език прави вашия език по подразбиране единствената опция на страницата за влизане, но потребителите все пак ще могат да променят езика в настройките на своя профил.

В тази статия ще ви покажем как да деактивирате падащото меню за превключване на език на екрана за влизане в WordPress.

Защо да деактивирате превключвателя на език на екрана за влизане в WordPress?

Издаването на WordPress 5.9 въведе нова опция за влизане, която позволява на потребителите да избират нов език при влизане в уебсайта.

Ако има повече от един активен език на сайта, тогава тази опция ще се появи.

Пример за превключване на езика на екрана за влизане

Това работи добре за многоезични уебсайтове и екипи с различни потребители, които може да искат да имат достъп до таблото за управление на WordPress на различен език.

Но ако искате да запазите страницата си за вход проста и потребителите ви не трябва често да сменят езиците, тогава премахването й може да помогне за разчистване на страницата за вход. Също така може да ви помогне да запазите контрола върху дизайна на вашата персонализирана страница за вход.

Забележка: Инструментът за избор на език не прави вашия уебсайт WordPress многоезичен, той просто превежда страниците за вход и нулиране на паролата на WordPress и таблото за управление на WordPress.

С това казано, нека ви покажем как да деактивирате превключвателя на език на вашия WordPress сайт. Просто използвайте бързите връзки по-долу, за да преминете направо към метода, който искате да използвате.

Метод 1. Деактивирайте превключвателя на език на екрана за влизане в WordPress с плъгин за WordPress

Най-удобният за начинаещи начин да премахнете превключвателя на език на WordPress от екрана за влизане в WordPress е като използвате плъгина Disable Login Language Switcher.

Първото нещо, което трябва да направите, е да инсталирате и активирате приставката. За повече подробности вижте нашето ръководство стъпка по стъпка как да инсталирате плъгин за WordPress.

При активиране опцията за превключване на езика автоматично ще бъде премахната. Няма допълнителни настройки, които да конфигурирате.

Сега, когато отидете на вашия екран за вход, ще видите стандартния екран за влизане без опцията за превключване на езика.

Пример за стандартен екран за влизане в WordPress

Метод 2. Деактивирайте превключвателя на език за влизане в WordPress без плъгин

Друг начин да деактивирате превключвателя на език е като добавите код към WordPress. Ако не сте правили това преди, вижте нашето ръководство за това как да копирате и поставите код в WordPress.

След това можете да добавите следния кодов фрагмент към вашия файл functions.php, в приставка, специфична за сайта, или като използвате плъгин за фрагменти от код.

add_filter( 'login_display_language_dropdown', '__return_false' );

Този фрагмент автоматично ще деактивира превключвателя на език на вашия уебсайт WordPress. Сега, когато посетите страницата за вход, опцията за превключване на езици ще изчезне.

Ако трябва да активирате превключването на езика в бъдеще, просто изтрийте реда код, който сте добавили.

Надяваме се, че тази статия ви е помогнала да научите как да деактивирате превключвателя на език на екрана за влизане в WordPress. Може също да искате да видите нашето ръководство за това как да получите безплатен SSL сертификат за вашия уебсайт на WordPress и нашите експертни избори на най-добрия софтуер за заплати за малкия бизнес.

Ако ви е харесала тази статия, моля, абонирайте се за нашия YouTube канал за видео уроци за WordPress. Можете също да ни намерите на Twitter и Facebook.Comments are closed.