четвъртък, август 11

Как да добавите бутон за даряване на лента в WordPress (с повтаряща се опция)

0
27
Adding a Stripe donate button in WordPress posts and pages


Искате ли да добавите бутон за дарение на Stripe към вашия WordPress сайт? Stripe е един от най-добрите процесори за онлайн плащания в света, защото позволява на всеки лесно да приема онлайн плащания на своя уебсайт, включително дарения.

В миналото трябваше да използвате плъгин за електронна търговия, за да приемате плащания, но това вече не е необходимо, особено ако искате да събирате дарения или да продавате няколко продукта. Можете да използвате прост формуляр за плащане, за да свършите работата.

В тази статия ще ви покажем как лесно да добавите бутон за дарение на Stripe в WordPress.

Какво ви е необходимо, за да приемете дарения на Stripe на вашия уебсайт

Ще трябва да създадете акаунт в Stripe. Можете да създадете акаунт безплатно и ще бъдете таксувани само за транзакции.

Ще ви трябва и уебсайт на WordPress с активиран SSL. SSL добавя слой за сигурност към вашия уебсайт, което го прави безопасен за приемане на плащания. За да научите повече, вижте нашето ръководство за това как да получите безплатен SSL сертификат за вашия уебсайт.

И накрая, ще ви трябва разширение за WordPress, за да свържете вашия акаунт в Stripe. Ще използваме WPForms, който е най-добрият плъгин за формуляри на WordPress.

Той идва с добавка Stripe, която ви позволява да приемате дарения, еднократни плащания и дори плащания за абонамент на вашия уебсайт. Ще ви трябва поне техния PRO план за достъп до добавката Stripe.

Като се има предвид това, нека да разгледаме как да добавим бутон за дарение на Stripe в WordPress.

Видео урок

https://www./watch?v=-VF-fjYnzjU

Абонирайте се за UpScale

Ако видеото не ви харесва или имате нужда от повече инструкции, продължете да четете.

Добавяне на бутона Stripe Donate в WordPress

Първото нещо, което трябва да направите, е да инсталирате и активирате приставката WPForms. За повече подробности вижте нашето ръководство стъпка по стъпка как да инсталирате плъгин за WordPress.

При активиране трябва да посетите WPForms » Настройки страница, за да въведете лицензния си ключ. Можете да намерите тази информация под вашия акаунт на уебсайта на WPForms.

Добавете лицензен ключ за WPForms

След това трябва да посетите WPForms » Добавки страница и кликнете върху бутона „Инсталиране на добавка“ до добавката Stripe.

Инсталирайте добавката Stripe

WPForms вече ще инсталира и активира добавката Stripe вместо вас.

Сега нека свържем WPForms към вашия акаунт в Stripe, за да получавате плащания. За да направите това, трябва да посетите WPForms » Настройки страница и кликнете върху раздела Плащания.

Настройки за плащане чрез Stripe

Ще бъдете помолени да въведете вашите Stripe API ключове, които можете да намерите под вашето табло за управление на Stripe.

Просто влезте в таблото за управление на вашия акаунт в Stripe и изберете от лявото меню Разработчици » API ключове.

Stripe API ключове

Необходими са ви два чифта ключове за публикувания уебсайт и за тестване.

Първо, ще видите бутоните за публикуване на екрана. Копирайте и поставете публичния ключ и след това щракнете върху „Разкриване на ключов маркер“, за да копирате и поставите секретния ключ за публикуване.

Ключове за публикуване на лента

След това трябва да добавите тестовите ключове. Щракнете върху превключвателя „Преглед на тестови данни“ и след това копирайте и поставете тестовите API ключове.

Тествайте API ключове

След като сте поставили API ключовете, можете по желание да активирате тестовия режим от настройките за плащане.

Това ще ви позволи да тествате интеграцията на Stripe без реални плащания. Въпреки това, трябва да премахнете отметката от тази опция, когато уебсайтът ви е готов за приемане на дарения на вашия уебсайт.

Ивици ключове в WPForms

Не забравяйте да кликнете върху бутона „Запазване на настройките“, за да съхраните промените си.

След като сте настроили плащанията, е време да създадете формуляр за дарение на Stripe за вашия уебсайт.

Създаване на формуляр за дарение на Stripe в WordPress

Първо, трябва да посетите WPForms » Добавяне на ново страница, за да създадете нов формуляр. Ще бъдете помолени да предоставите заглавие на вашия формуляр и да изберете шаблон. Трябва да изберете шаблона „Формуляр за дарение“.

Създайте формуляр за дарение

Това ще стартира интерфейса за създаване на формуляри на WordPress с избрания от вас шаблон за формуляр за дарения. Този шаблон вече ще има общите полета, необходими за създаване на формуляр за дарение, като име, имейл, сума за дарение и съобщение.

Редактиране на формата за дарение в WPForms

Това е конструктор на формуляри за плъзгане и пускане. Можете да редактирате полета на формуляра, като щракнете върху тях, пренаредите ги или добавите нови полета от лявата колона.

Тъй като създавате формуляр за плащания Stripe, трябва да добавите поле за кредитна карта към формуляра си. Ще го намерите в секцията „Полета за плащания“ в лявата колона.

Добавяне на поле за кредитна карта Stripe към вашия формуляр

Просто щракнете, за да добавите полето към вашия формуляр и след това плъзнете и пуснете, за да пренаредите позицията му във формуляра.

След като сте доволни от формуляра, щракнете върху раздела Плащания в левия ъгъл, за да редактирате настройките за плащане. Оттук трябва да изберете Stripe като начин на плащане и след това да поставите отметка в квадратчето до опцията „Активиране на плащанията в Stripe“.

Активирайте опцията за плащане

Можете да предоставите описание за плащането и да изберете полето за имейл, ако искате да изпратите на дарителите разписка за плащането.

WPForms също поддържа повтарящи се плащания. Можете да използвате тази опция, за да настроите повтарящи се дарения или абонаменти.

Следващата стъпка е да настроите настройките за потвърждение. Това ще видят вашите потребители, след като попълнят формуляра.

Щракнете върху раздела Настройки и след това изберете опцията за потвърждение.

Настройте потвърждение

От тук можете да изберете различни видове опции за потвърждение. Например, можете да благодарите на потребителите с просто съобщение или да ги пренасочите към страница с благодарности или друг URL адрес.

След като сте готови, кликнете върху бутона за запазване и излезте от конструктора на формуляри.

Добавяне на формата за дарение Stripe в WordPress

WPForms улеснява добавянето на вашите формуляри навсякъде във вашия уебсайт.

Просто редактирайте публикацията или страницата, където искате да добавите формата за дарение. След това добавете блока WPForms към вашето съдържание и изберете формуляра за дарение, който сте създали по-рано.

Добавете формуляр за дарение към вашата публикация или страница в WordPress

WPForms вече ще извлече и вгради формуляра вместо вас. Вече можете да посетите уебсайта си, за да го видите в действие.

Визуализация на формуляр за дарение на Stripe

Можете също да добавите формуляра за дарение към страничната лента на вашия блог или към всяка друга област, готова за джаджи. Насочете се към Външен вид » Widgets страница и добавете джаджа WPForms към странична лента.

Добавяне на формуляр за дарение към страничната лента

След това трябва да изберете своя формуляр за дарение на Stripe в настройките на приспособлението. Не забравяйте да щракнете върху бутона Запиши, за да съхраните настройките на джаджата.

Надяваме се, че тази статия ви е помогнала лесно да добавите бутон за дарение на Stripe към вашия WordPress сайт. Може също да искате да видите нашето ръководство за задължителните WordPress плъгини за всеки уебсайт.

Ако ви е харесала тази статия, моля, абонирайте се за нашия YouTube канал за видео уроци за WordPress. Можете също да ни намерите на Twitter и Facebook.Comments are closed.