четвъртък, август 11

Как да добавите плъзгаща се форма за контакт в WordPress

0
30
Adding a slide out contact form in WordPress


Искате ли да добавите плъзгаща се форма за контакт в WordPress? Ако вашият бизнес зависи от получаването на нови потенциални клиенти от формуляра за контакт на вашия уебсайт, тогава един от най-добрите начини да разширите своя източник на потенциални клиенти е да направите формата си за контакт по-забележим. В тази статия ще ви покажем как да добавите плъзгаща се форма за контакт в WordPress, без да дразните потребителите си.

Защо да добавяте формуляр за контакт с издърпване в WordPress?

Много собственици на малък бизнес стартират своя уебсайт, надявайки се, че това ще им помогне да развият бизнеса си.

Ето защо добавяте страница с формуляр за контакт, така че потребителите да могат да се свържат с вас.

Проблемът обаче е, че повечето потребители, които може да имат въпроси, ще напуснат уебсайта ви, без да се свържат с вас.

Ето защо може да забележите, че много популярни уебсайтове добавят изскачащи прозорци с формуляри за контакт, плъзгат се във формуляри за контакт или бутони с призив за действие, които отварят формуляри за контакт.

Тези анимирани и интерактивни опции отклоняват вниманието на потребителя към формата за контакт и им позволяват бързо да попълнят формуляра, без да посещават друга страница. Тези формуляри значително повишават вашите реализации, затова ги виждате навсякъде.

Нека да разгледаме как да създадем плъзгаща се форма за контакт в WordPress.

Добавяне на плъзгащ се формуляр за контакт в WordPress

За този урок ще ви трябва WPForms. Това е най-добрият плъгин за контактна форма на WordPress на пазара.

Можете да използвате безплатната версия на приставката за формуляри за контакт на WPForms, ако не се нуждаете от всички първокласни функции.

Ще ви трябва и OptinMonster. Това е най-мощният софтуер за оптимизиране на преобразуването. Помага ви да превърнете изоставящите посетители на уебсайта в клиенти. Ще ви е необходим техният професионален план, който ви дава достъп до функцията canvas, която ще използваме в този урок.

Стъпка 1. Създаване на форма за контакт в WordPress

Първо трябва да инсталирате и активирате приставката WPForms. За повече подробности вижте нашето ръководство стъпка по стъпка как да инсталирате плъгин за WordPress.

При активиране трябва да посетите WPForms » Добавяне на ново страница, за да създадете своя формуляр за контакт. Това ще стартира интерфейса за създаване на WPForms.

Въведете име за вашия формуляр за контакт и след това изберете шаблона „Избор на формуляр за контакт“.

Създайте нов формуляр за контакт

WPForms ще зареди прост формуляр за контакт. Ще видите визуализацията на формуляра в десния прозорец. Можете да щракнете върху всяко поле, за да го редактирате или да добавите нови полета от лявата колона.

Конструктор на формуляри

След като приключите с редактирането на формуляра, щракнете върху бутона за запазване, за да запазите промените си.

След това трябва да щракнете върху бутона за вграждане отгоре, за да получите кода за вграждане на формуляра си.

Това ще изведе изскачащ прозорец, показващ краткия код на вашия формуляр. Продължете и копирайте този кратък код, защото ще ви трябва в следващата стъпка.

Стъпка 2. Създаване на Slide Out Optin в OptinMonster

Сега ще създадем кампания за плъзгане, която ще покаже формуляра за контакт, който създадохте в първата стъпка.

Първо, трябва да инсталирате и активирате приставката OptinMonster. За повече подробности вижте нашето ръководство стъпка по стъпка как да инсталирате плъгин за WordPress.

Този плъгин действа като съединител между вашия уебсайт и вашия OptinMonster акаунт.

След активиране щракнете върху менюто OptinMonster във вашата администраторска лента на WordPress и въведете своя API ключ. Можете да получите тази информация от вашия акаунт на уебсайта OptinMonster.

API ключ на OptinMonster

След като въведете лицензния си ключ, кликнете върху бутона „Създаване на нова опция“ в горния десен ъгъл на екрана.

Нов оптин

Това ще ви отведе до уебсайта на OptinMonster.

OptinMonster предлага различни видове динамични кампании. За този урок ще използваме кампанията „Slide in“. Продължете и щракнете, за да изберете „Плъзгане“ като тип кампания.

Плъзнете в optin

След това трябва да изберете шаблона. OptinMonster предлага няколко готови шаблона, но трябва да изберем „Canvas“ за този урок.

Optin шаблон

Веднага след като изберете шаблон, ще бъдете помолени да предоставите име за кампанията си. Това ще ви помогне лесно да намерите кампанията във вашето табло за управление на OptinMonster.

Сега OptinMonster ще зареди своя интерфейс за създаване на кампании.

Създател на OptinMonster

Ще видите визуализация на живо на кампанията си вдясно. Тъй като използваме шаблона canvas, той ще бъде напълно празен в момента.

От лявата страна ще забележите различни раздели. В секцията „Общи настройки на Optin“ трябва да въведете URL адреса на уебсайта си под опцията „Уебсайт на кампанията Optin“.

След това трябва да преминете към раздела „Optin“. Тук можете да изберете цветове, височина и ширина за вашата опция.

Проектирайте своя формуляр за плъзгане

Продължете и изберете цветовете, които харесвате, и регулирайте ширината и височината, така че да може да покаже добре цялата ви форма.

След това трябва да превъртите надолу до секцията „Canvas custom HTML“ и да въведете краткия код на WPForms, който сте копирали по-рано.

Добавете кратък код към персонализиран HTML

Въвеждането на краткия код няма да покаже формуляра ви вътре в кампанията за плъзгане веднага. Това е така, защото краткият код работи само на вашия собствен WordPress сайт.

Вече можете да кликнете върху бутона „Запазване“ в горната част, за да съхраните настройките си, и след това да кликнете върху бутона „Публикуване“.

Запазете и публикувайте своята опция

На следващия екран трябва да промените състоянието на опцията на публикувано. Това ще направи опцията достъпна за вашия WordPress сайт.

Състояние на публикуване

Стъпка 3. Показване на формата за контакт с плъзгане навън в WordPress

Сега, след като сте създали и формуляра за контакт, и кампанията за плъзгане, вие сте готови да го покажете на уебсайта си.

Продължете и посетете OptinMonster страница във вашата администраторска област на WordPress. Ще видите наскоро създадената си кампания за плъзгане, изброена там.

Редактиране на настройките за изход на опцията

Трябва да щракнете върху връзката „Редактиране на изходните настройки“, за да решите как искате да се показват на вашия уебсайт.

На следващия екран се уверете, че сте поставили отметка в квадратчето до „Активиране на опцията на място?“ опция. OptinMonster ви позволява да изберете кой може да вижда optin. Можете също да изберете конкретна област от вашия уебсайт, за да покажете опцията.

Активирайте опцията на вашия уебсайт

Не забравяйте да кликнете върху бутона за запазване на настройките, за да съхраните промените си.

Вече можете да посетите уебсайта си, за да видите плъзгащата се форма за контакт в действие. Уверете се, че използвате режим icognito в браузъра си или излезте от WordPress, за да можете да видите точно какво ще видят вашите потребители.

Плъзнете визуализация на формуляра за контакт

По подразбиране кампанията за плъзгане ще се появи 5 секунди след пълното зареждане на страницата. Въпреки това, OptinMonster ви позволява да промените и това.

Можете да създадете безброй правила за показване на кампанията, когато са изпълнени определени условия.

Например, можете да покажете формата за плъзгане, когато потребителят е превъртил 50% от страницата, когато потребител е на път да напусне страница и много други.

Правила за показване

Надяваме се, че тази статия ви е помогнала да научите как да добавите плъзгаща се форма за контакт в WordPress. Може също да искате да видите нашия списък с полезни съвети за привличане на трафик към вашия WordPress сайт.

Ако ви е харесала тази статия, моля, абонирайте се за нашия YouTube канал за видео уроци за WordPress. Можете също да ни намерите на Twitter и Facebook.Comments are closed.