четвъртък, август 11

Как да добавите YouTube Analytics към вашето табло за управление на WordPress

0
31
YouTube Analytics stats displayed in WordPress dashboard


YouTube предоставя анализи за измерване на ефективността на вашия канал в YouTube. Не би ли било хубаво, ако можете да получите тези анализи за вашия канал направо в WordPress? В тази статия ще ви покажем как да добавите анализ на YouTube към вашето табло за управление на WordPress.

Първото нещо, което трябва да направите, е да инсталирате и активирате приставката за табло за управление на YouTube Analytics. След активиране просто отидете на таблото за управление на WordPress и превъртете надолу, за да видите ново Табло за управление на YouTube Analytics джаджа.

Ще трябва да дадете на приставката разрешение за достъп до вашия акаунт в YouTube. За да направите това, трябва да кликнете върху Вземете код за достъп връзка в джаджата. Ще ви отведе до вашия акаунт в Google и ще бъдете помолени да дадете разрешения.

Предоставяне на разрешение на YouTube Analytics за достъп до данните на вашия акаунт

Просто щракнете върху бутона за приемане и ще видите кода си за достъп.

Код за достъп за YouTube Analytics

Сега трябва да копирате и поставите този код във вашата джаджа за табло за анализ на YouTube и да натиснете бутона за запазване на кода за достъп. Плъгинът вече ще получи вашите данни за анализ на YouTube и вие ще видите статистиката си в джаджа по следния начин:

Статистическите данни на YouTube Analytics се показват в таблото за управление на WordPress

За да конфигурирате настройките на плъгина, трябва да посетите Настройки » YouTube Analytics.

Настройки на YouTube Analytics

Първата опция в настройките на плъгина е да използвате вашите собствени идентификационни данни за API Project. Под него има два бутона за изчистване на оторизацията и за изчистване на кеша.

Изчистването на упълномощаването ще премахне кода за достъп до YouTube, който сте добавили по-рано, а почистването на кеша ще премахне данните, които плъгинът е изтеглил по-рано.

Следващата опция е да изберете ролите на потребителите, на които е разрешено да виждат статистиката на YouTube. Опцията по подразбиране е администратори, но можете да промените това, ако трябва да споделяте анализите на канала си с други потребители на вашия сайт.

За статистически данни като ангажираност и ефективност на анотациите трябва да поставите отметка в квадратчето под допълнителни статистически данни.

Плъгинът също така ви позволява да изберете CSS тема за джаджата за статистика и времетраенето на кеша.

След като приключите с персонализирането, щракнете върху бутона за запазване на промените, за да съхраните настройките си.

Това е всичко, надяваме се, че тази статия ви е помогнала да добавите анализ на YouTube към вашето табло за управление на WordPress. Може също да искате да разгледате тези полезни съвети за YouTube, за да подправите своя WordPress сайт с видеоклипове.

Ако ви е харесала тази статия, моля, абонирайте се за нашия YouTube канал за видео уроци за WordPress. Можете също да ни намерите на Twitter и Google+.Comments are closed.