четвъртък, август 11

Как да добавяте персонализирани полета автоматично при публикуване в WordPress

0
30
How to Add Custom Fields Automatically on Post Publish in WordPress


Трябва ли автоматично да създавате персонализирани полета, когато публикувате вашите публикации в WordPress?

Това е прост трик, който разработчиците могат да използват, когато добавят нови функции към своя уебсайт на WordPress.

В тази статия ще ви покажем как автоматично да добавяте персонализирани полета при публикуване в WordPress.

Защо да добавяте персонализирани полета автоматично?

Персонализираните полета ви позволяват да добавяте допълнителна информация към вашите публикации. Тази информация може да бъде показана на вашия уебсайт, да се запази поверителна или да се използва от теми и плъгини за разширяване на функционалността на вашия уебсайт WordPress.

Има много начини за използване на персонализирани полета. Ще намерите списък с полезни идеи в нашето ръководство за персонализирани полета, съвети, трикове и хакове.

Понякога ще искате персонализирано поле да се създава автоматично, когато публикувате публикация. Това е особено вярно, когато добавяте функционалност към WordPress, за да можете да го използвате като нещо повече от обикновен блог.

Използвахме този метод при създаване на уебсайт на галерията. Искахме да съхраняваме кратки URL адреси за всеки артикул, изпратен в галерията. Така че автоматично създадохме персонализирано поле за съхраняване на краткия URL адрес при публикуване на всяка публикация.

Този трик може да бъде много полезен за разработчиците, които искат да издигнат WordPress на следващото ниво.

Автоматично добавяне на персонализирани полета при публикуване

В този урок ще добавим персонализиран кодов фрагмент към файла functions.php на вашата тема. Не препоръчваме този метод на неопитни потребители, защото дори малка грешка може да счупи уебсайта ви.

Ако това е първият ви път, когато добавяте код към вашите WordPress файлове, тогава трябва да разгледате нашето ръководство за това как да копирате и поставяте фрагменти от код в WordPress. В тази статия ще ви покажем как да използвате приставката Code Snippets.

След като инсталирате и активирате приставката Code Snippets, отидете до секцията Snippets на вашето табло за управление на WordPress. След като сте там, ще трябва да щракнете върху бутона Добавяне на ново.

Щракнете върху бутона Добавяне на нов, за да добавите персонализиран кодов фрагмент

Трябва да дадете заглавие на фрагмента, след което трябва да копирате следния код и да го поставите в полето за код.


add_action('publish_page', 'add_custom_field_automatically');
add_action('publish_post', 'add_custom_field_automatically');
function add_custom_field_automatically($post_ID) {
    global $wpdb;
    if(!wp_is_post_revision($post_ID)) {
        add_post_meta($post_ID, 'field-name', 'custom value', true);
    }
}

Ще трябва да замените „име на поле“ и „персонализирана стойност“ с действителното име и стойност, които искате да използвате за персонализираното поле.

Поставете фрагмента от кода в полето за код

След като приключите, ще трябва да щракнете върху бутона Запазване на промените и активиране в долната част на екрана. След като фрагментът е активиран, персонализираното поле ще се създава всеки път, когато публикувате публикация.

Щракнете върху бутона Запазване на промените и активиране

Надяваме се, че този урок ви помогна да научите как автоматично да добавяте персонализирани полета при публикуване в WordPress.

Може също да искате да научите как да изберете най-добрия хостинг на WordPress или да разгледате нашия списък с задължителни WordPress плъгини, за да развиете уебсайта си.

Ако ви е харесало това ръководство, моля, помислете дали да се абонирате за нашия YouTube канал за видео уроци за WordPress. Можете също да ни намерите на Twitter и Facebook.Comments are closed.