четвъртък, август 11

Как да избегнем случайно публикуване в WordPress

0
31
How to avoid accidental publishing in WordPress


Искате ли да избегнете случайно публикуване в WordPress?

Дори най-опитните блогъри и уебсайтове с няколко автора случайно са натиснали бутона за публикуване, преди статията да е готова.

В тази статия ще ви покажем как лесно да избегнете случайно публикуване в WordPress.

Защо да спрете случайното публикуване във вашия блог на WordPress?

Много собственици на сайтове и блогъри настройват автоматични процеси за споделяне на публикации в блогове с читатели, публикуване във Facebook и изпращане на статии в списъка им с имейли.

Случайното публикуване може да бъде голям проблем, защото публикациите ви могат да бъдат споделени и изпратени до абонати и читатели на имейли, преди да получите възможността да ги отмените.

Ако има някои незначителни грешки, тогава можете просто да редактирате публикация, без да я премахвате.

Въпреки това, ако непълна статия излезе на живо, тогава е малко неудобно. Прекратяването на публикацията на статията означава, че вашите потребители ще видят страница 404, когато щракнат върху връзката от имейл, социални медии, push известия и др.

Ако имате блог на WordPress с няколко автора, вие също ще искате да сте сигурни, че другите ви автори няма случайно да направят публикация на живо, преди да е готова.

С това казано, нека да разгледаме как лесно можете да избегнете случайно публикуване в WordPress.

Как лесно да избегнете случайно публикуване в WordPress

Редакторът на блокове на WordPress Gutenberg автоматично включва допълнително съобщение за потвърждение, преди да публикувате публикация или страница в WordPress.

В миналото тази функция трябваше да бъде добавена към WordPress чрез използване на плъгин или добавяне на персонализирани кодови фрагменти, но сега тя се включва автоматично.

Сега, ако отворите публикация или страница и щракнете върху бутона „Публикуване“, това няма да публикува статията веднага.

Публикуване на нова публикация в блога

Вместо това ви дава допълнително поле за потвърждение, което пита „Готови ли сте да публикувате?“.

След това ще трябва да щракнете отново върху бутона „Публикуване“, за да направите публикацията или страницата на живо. Можете също да щракнете върху бутона „Отказ“, ако сте щракнали върху публикуване по погрешка.

Потвърдете публикуването на публикация в блога

Това допълнително съобщение за потвърждение прави много по-трудно случайното публикуване на публикация, тъй като ще трябва да щракнете върху бутона „Публикуване“ два пъти.

За да сте сигурни, че публикациите ви винаги се публикуват в точното време, можете също да използвате вградената функция за планиране, така че публикациите ви да бъдат публикувани в бъдеще. За да научите повече, вижте нашето ръководство стъпка по стъпка как да планирате публикациите си в WordPress.

Като алтернатива може да искате да контролирате възможностите за ролята на потребителя, така че само определени потребители да могат да публикуват статии. За повече подробности вижте нашето ръководство как да добавяте или премахвате възможности към потребителски роли в WordPress.

Надяваме се, че тази статия ви е помогнала да научите как да избегнете случайно публикуване в WordPress. Може също да искате да видите нашето ръководство за това как да изберете най-добрата платформа за блогове и нашите експертни избори за най-добрия софтуер за чат на живо за малкия бизнес.

Ако ви е харесала тази статия, моля, абонирайте се за нашия YouTube канал за видео уроци за WordPress. Можете също да ни намерите на Twitter и Facebook.Comments are closed.