четвъртък, август 11

Как да изключите категория от началната си страница на WordPress

0
25
Exclude Category from WordPress Homepage


Искате ли да изключите конкретна категория от началната страница на уебсайта си? По подразбиране WordPress показва публикации от всички категории на началната ви страница. В някои случаи може да не искате това. В тази статия ще ви покажем как лесно да изключите категория от началната си страница на WordPress.

Защо да изключите категория от началната страница на WordPress?

WordPress ви позволява да сортирате съдържанието в категории и тагове. Сега понякога може да искате да използвате категория за публикации, които не са част от нормалните ви записи в блога.

По подразбиране WordPress не ви позволява да скривате публикации в определени категории от начална страница или архиви. Това ви оставя нежелани публикации да се появяват на началната ви страница.

Като се има предвид това, нека видим как можете лесно да изключите конкретна категория от началната си страница на WordPress. Ще ви покажем два различни метода и вие можете да изберете този, който най-добре отговаря на вашите нужди.

Метод 1: Изключване на категория от WordPress с помощта на плъгин

Първото нещо, което трябва да направите, е да инсталирате и активирате плъгина Ultimate Category Excluder. За повече подробности трябва да следвате нашето ръководство как да инсталирате плъгин за WordPress.

При активиране ще трябва да отидете на Настройки » Изключване на категории страница. Той ще покаже всички категории, които са налични във вашия блог на WordPress.

Настройки за изключване на категории

От тук можете просто да отметнете една или няколко категории в колоната „Изключване от първа страница“. Ако искате, можете също да изключите категорията от RSS емисии, архиви или дори от търсене в WordPress.

Изключване на категория

Не забравяйте да кликнете върху Актуализация бутон, за да съхраните тези настройки.

Сега можете да посетите уебсайта си, за да видите, че публикациите от избраните категории са изключени от началната страница.

Метод 2: Изключване на категория от началната страница на WordPress с помощта на код

Този метод изисква да добавите код към вашите WordPress файлове. Ако не сте правили това преди, вижте нашето ръководство за това как да копирате и поставяте кодови фрагменти в WordPress.

Ще трябва да добавите следния код към файла functions.php на вашата тема или специфичен за сайта плъгин.function exclude_category_home( $query ) {
if ( $query->is_home ) {
$query->set( 'cat', '-5' );
}
return $query;
}

add_filter( 'pre_get_posts', 'exclude_category_home' );


Не забравяйте да замените ID (-5) с вашата категория ID. Той ще скрие всички публикации в блога от началната страница, принадлежащи към категорията, която съответства на този идентификатор.

Забележка: Не забравяйте да добавите знак минус (-) с идентификатора на категорията.

Не сте сигурни как да намерите идентификатора на категорията? Вижте нашето ръководство за това как да намерите идентификатори на категории в WordPress.

Ако искате да изключите няколко категории, тогава можете да промените кода по следния начин:function exclude_category_home( $query ) {
if ( $query->is_home ) {
$query->set( 'cat', '-5, -9, -23' );
}
return $query;
}

add_filter( 'pre_get_posts', 'exclude_category_home' );


Просто заменете идентификаторите (-5, -9, -23) с вашите идентификатори на категории, за да ги изключите от началната си страница на WordPress.

Надяваме се, че тази статия ви е помогнала да научите как да изключите категория от началната си страница на WordPress. Може също да искате да видите тези най-търсени категории хакове и плъгини за WordPress, които ще ви помогнат да използвате категориите по-ефективно.

Ако ви е харесала тази статия, моля, абонирайте се за нашия YouTube канал за видео уроци за WordPress. Можете също да ни намерите на Twitter и Facebook.Comments are closed.