четвъртък, август 11

Как да изпращате имейли за потвърждение след изпращане на формуляр за WordPress

0
26
How to send confirmation emails after WordPress form submission


Искате ли да изпратите имейли за потвърждение, след като потребител подаде формуляр на вашия уебсайт?

Имейлите за потвърждение могат да бъдат чудесен начин да уведомите потребителите, че сте получили тяхното съобщение и че скоро ще се свържем с вас.

В този урок ще ви покажем как да изпращате имейли за потвърждение до потребителите си след изпращане на формуляр за WordPress (стъпка по стъпка).

Защо да настроите автоматизирани имейли за потвърждение в WordPress?

Имейлите за потвърждение се изпращат, когато потребител попълни формуляр за контакт или друг формуляр на вашия WordPress сайт.

Изпращането на автоматизиран имейл за потвърждение е приятен жест. Освен това позволява на потребителите ви да знаят, че сте получили тяхната информация. Това също така позволява на вашите потребители да проверят отново своите записи, за да видят дали са направени грешки.

Има много добри причини да настроите имейли за потвърждение на формуляра на WordPress:

  • Позволява ви да отворите линия за комуникация с вашите абонати
  • Може да предостави ценна последваща информация, като връзки и уроци
  • Нека потвърдите, че имейлът е истински имейл
  • Може да потвърди абонамента за имейл бюлетин и да стартира последователност от автоматичен отговор
  • Ако продавате нещо, това ви дава шанс да предложите допълнителна или кръстосана продажба
  • Това е чудесно за вашата доставка по имейл

Най-хубавото е, че настройването на имейл за изпращане на формуляр за WordPress е лесно да се направи.

Настройване на имейли за потвърждение след изпращане на формуляр за WordPress

За този урок ще използваме приставката WPForms, за да изпратим имейл за потвърждение на WordPress. Това е най-добрият плъгин за контактна форма за WordPress, използван от над 4 милиона уебсайта.

Ако имате ограничен бюджет, можете да използвате безплатната версия, наречена WPForms Lite, която ви позволява да настроите потвърждения по имейл.

Въпреки това, Pro версията ще ви даде достъп до още повече функции като условни логически форми, допълнителни шаблони, формуляри за поръчки, интеграция с инструменти за имейл маркетинг и много други.

Първото нещо, което трябва да направите, е да инсталирате и активирате приставката WPForms. За повече подробности относно инсталирането на плъгин, вижте нашето ръководство стъпка по стъпка как да инсталирате плъгин за WordPress.

След като инсталирате и активирате приставката за създаване на формуляри, ще имате нов раздел WPForms от лявата страна на вашето табло за управление на WordPress.

Меню за инсталиране на плъгин WPForms

Ако все още нямате формуляр на сайта си, тогава ще трябва да създадете такъв. Имаме подробен урок за това как да създадете формуляр за контакт в WordPress, който можете да използвате като ръководство, за да започнете.

След това е време да настроите имейл за потвърждение на WordPress. Този имейл ще бъде изпратен автоматично и ще уведоми потребителите ви, че изпращането на формуляр е успешно получено.

За да направите това, преминете към WPForms » Настройки » Известия.

Ще забележите, че известията по имейл вече са включени.

Ако не искате да включвате известията, можете да изключите тази опция.

Оставете известията да са включени

Ако искате да изпратите автоматичен имейл за потвърждение, тогава ще трябва да оставите тази настройка включена.

След това ще изберем до кого искаме да изпращаме имейлите си, като персонализираме полетата на формуляра.

Настройката по подразбиране ще използва смарт маркера за имейл на администратора {admin_email}. Това е имейлът, който сте използвали, за да настроите своя WordPress блог. Това ще достави всички изпратени формуляри директно във входящата ви кутия.

За да сте сигурни, че отговорите на формуляра се доставят и на вашите потребители, ще трябва да добавите нов имейл адрес в полето за имейл. Това е подобно на това как работи сляпо копие (BCC) в стандартните имейли.

За да направите това, просто щракнете върху опцията „Показване на интелигентни етикети“, която е директно вдясно от полето „Изпращане до имейл адрес“.

Изпращане на полето за имейл адрес

Трябва да изберете „Имейл“ от падащото меню.

Това маркира имейл адреса на вашия потребител, който те въвеждат във вашия WordPress формуляр. Плъгинът ще използва този имейл адрес, за да изпрати имейла за потвърждение.

Имайте предвид, че ще ви трябва запетая между двата интелигентни етикета.

Изпратете до имейл адреса на потребителя и администратора

След това е време да промените темата на вашия имейл.

Темата на имейла по подразбиране е „Нов запис“. Ще искате да промените това с нещо, което има смисъл за вашия потребител.

Ред за тема на имейла по подразбиране

Например, ако имате прост формуляр за контакт, можете да промените темата на нещо като „Благодаря, че се обърнахте!“. Или, ако това е имейл за потвърждение на поръчката, „Благодаря Ви за поръчката!“.

За да го промените, изтрийте съществуващия текст, който е в полето под „Тема на имейла“ и добавете новата си тема.

Промяна на реда за тема на имейла

Сега сте готови да промените имейла от име.

Има смисъл да използвате името на вашата компания или уебсайт тук.

За да направите това, просто променете текста в полето „От име“.

Промяна на имейл от име

След това имате полето „От имейл“.

Можете да оставите това както е и имейлът ще бъде същият като вашия администраторски имейл.

Администратор от имейл

След това ще искате да промените полето „Отговор до“, така че потребителите ви да могат да отговарят на вашия автоматизиран имейл.

Ако оставите това празно, тогава имейлът ще бъде същият като администраторския имейл по подразбиране.

Отговорете на имейл

Не е необходимо да го променяте, но има някои ситуации, в които ще искате имейлът за отговор да е различен от стандартния ви имейл адрес.

Например, ако имате уебсайт за фотография и имате формуляр за нови клиенти да поискат оферта, тогава може да искате тези имейли да отидат на различен имейл адрес.

Последната стъпка е персонализирането на вашето имейл съобщение.

В полето „Съобщение“ можете да напишете имейла, който ще бъде изпратен на всеки, който изпрати формуляра. Можете също да промените външния вид на вашите имейли с обикновен текст, като добавите HTML.

Персонализирано имейл съобщение

Можете също да включите интелигентния маркер {all_fields}, който ще добави информацията, изпратена от потребителя, към имейла.

Персонализирано имейл съобщение с всички полета

Поздравления, успешно инсталирахте и настроихте WPForms, добавихте формуляр към сайта си и настроихте автоматично съобщение за потвърждение по имейл.

Отстраняване на проблеми с WordPress, който не изпраща имейл

Един голям проблем, който изпитват много потребители на WordPress, е къде вашият уебсайт ще спре да изпраща имейлите ви на WordPress.

WordPress използва PHP за изпращане на имейли, които могат да бъдат фалшиво маркирани като спам. Ако това се случи с вашите имейли, те никога няма да достигнат до входящата поща на вашия потребител или ще се озоват в папката за спам.

Ето защо препоръчваме на всеки да използва SMTP за изпращане на имейли в WordPress. SMTP плъгин добавя още едно ниво на проверка и изпраща имейли чрез официален пощенски сървър.

Препоръчваме да използвате WP Mail SMTP. Той се интегрира перфектно с WPForms и е най-добрият SMTP WordPress плъгин.

Надяваме се тази статия да ви помогне да научите как да изпращате имейли за потвърждение след изпращане на формуляр в WordPress. Може също да искате да видите нашето ръководство за създаване на формуляр за контакт с множество получатели и нашия експертен избор за 24 задължителни приставки за WordPress за бизнес уебсайтове.

Ако ви е харесала тази статия, моля, абонирайте се за нашия YouTube канал за видео уроци за WordPress. Можете също да ни намерите на Twitter и Facebook.Comments are closed.