четвъртък, август 11

Как да намерите публикация, категория, маркер, коментари или потребителски идентификатор в WordPress

0
30
Finding WordPress Post ID, Category ID, Tag ID, Comment ID, User ID Easily


Изпадали ли сте някога в ситуация, в която трябва да знаете конкретен идентификатор на публикация в WordPress, идентификатор на страница, идентификатор на категория, ID на маркер, идентификатор на коментар или потребителски идентификатор?

Докато работите върху WordPress, може да имате нужда от тези идентификатори, за да добавите определени функции на вашия уебсайт. Някои теми или плъгини на WordPress може да поискат от вас тези идентификатори, за да активирате или деактивирате определени функции.

Ако се чудите какво е ID, това е уникален номер, който идентифицира конкретен елемент във вашата база данни на WordPress. Всяка публикация, страница, категория, маркер, коментар и потребител в WordPress имат свой уникален идентификатор.

В тази статия ще ви покажем как да намерите публикация, категория, маркер, коментари или потребителски идентификатор в WordPress.

Как да намерите своя идентификатор на публикация и страница в WordPress?

В WordPress публикациите и страниците са два основни начина за добавяне на съдържание. Публикациите се използват главно за навременни статии, докато страниците се използват за статично съдържание.

Понякога може да искате да филтрирате публикациите и страниците си или да ги изключите от определени функции. В такъв сценарий може да се нуждаете от вашите идентификатори на публикация и страници.

Нека започнем с разглеждане как да намерим идентификатор на публикация в WordPress.

От администраторския панел на WordPress отидете на Публикации » Всички публикации страница и намерете публикацията, чийто идентификационен номер ви трябва.

Най-лесният начин да видите идентификатора на публикацията си е да задържите курсора на мишката върху заглавието на публикацията.

Когато направите това, URL адресът за редактиране на публикацията ще се появи в долния ляв ъгъл на екрана ви. Сега погледнете числото, което идва между ‘post=’ и ‘&action.’

Идентификатор на публикация в WordPress

Имаш го! Това е вашият идентификатор на публикация в WordPress.

В примера по-горе е 5.

Можете да видите своя идентификатор на публикация в WordPress също на екрана на редактора на публикации. Когато отворите публикация за редактиране, URL адресът за редактиране на публикацията ще се появи в адреса на вашия браузър.

Идентификатор на публикация в WordPress в адресната лента на уеб браузъра

Това е същият URL адрес, който се е появил в изскачащото поле при задържане на мишката върху заглавието на публикацията.

Така че числото, което идва след ‘post=’ и преди ‘&action’ е идентификационният номер на публикацията.

Сега можете да използвате същия метод, за да намерите и идентификатора на вашата страница в WordPress. Единствената разлика е, че трябва да отидете в менюто Страници вместо Публикации.

Идентификатор на страницата на WordPress

Например, идентификационният номер на страницата в горната екранна снимка по-горе е 32.

Как да намерите своя идентификатор на категория и маркер на WordPress?

Категориите и таговете се използват за сортиране на съдържание в WordPress.

Понякога може да се наложи да намерите категория или идентификатор на маркер, за да добавите функция на плъгин.

Намирането на идентификатор на категория на WordPress, ID на маркер или друг персонализиран идентификатор на таксономия в WordPress е много подобно на намирането на идентификатор на публикация.

Нека да го разгледаме.

Първо, трябва да посетите Публикации » Категории от вашия административен панел на WordPress. Когато можете да видите списъка с вашите категории, задръжте курсора на мишката върху заглавието на категорията, чийто идентификатор търсите.

Сега можете да видите как URL адресът за редактиране на категория се появява в изскачащ прозорец в долния ляв ъгъл на екрана.

Идентификатор на категория на WordPress

Идентификаторът на вашата категория е точно там в URL адреса. Това е числото, което идва след ‘category&tag_ID=’ и преди ‘&post_type’. На екранната снимка по-горе идентификаторът на вашата категория в WordPress е 2.

Можете също да видите своя идентификатор на категорията на WordPress, като го редактирате. Просто отворете категория за редактиране и ще видите идентификатора на категорията в адресната лента на браузъра.

Идентификатор на категория на WordPress в адресната лента на уеб браузъра

Това е същият URL адрес, който се появи при задържане на мишката върху заглавието на вашата категория. Това означава, че идентификаторът на категорията е числото между ‘category&tag_ID=’ и ‘&post_type’, което е 2.

Може да забележите, че въпреки че редактираме категория, WordPress все още показва ID на категория като tag_ID. Не се обърквайте от това.

Всички категории и тагове са всъщност термини в таксономията на WordPress. Същият редактор ги обработва.

Сега можете да намерите своя идентификатор на маркера на WordPress също по подобен начин. Посетете Публикации » Етикетии след това задръжте курсора на мишката върху маркера, чийто идентификатор искате да видите.

След като приключите, URL адресът за редактиране на вашия маркер ще се появи в долния ляв ъгъл на екрана.

Идентификатор на маркера на WordPress

В URL адреса уникалният номер между ‘tag&tag_ID=’ и ‘&post_type’ е вашият идентификационен номер. На екранната снимка по-горе 9 е идентификационният номер на вашия маркер.

Как да намерите идентификатор на коментар в WordPress?

За да намерите идентификатора на коментар, първото нещо, което трябва да направите, е да отидете в секцията Коментари във вашия административен панел на WordPress. След това ще видите списък с коментарите на вашия сайт.

Просто задръжте курсора на мишката върху връзката „Редактиране“ под желания коментар. След това ще видите URL адреса за редактиране на коментара в долния ляв ъгъл на екрана.

Идентификатор на коментар в WordPress

Вашият идентификатор на коментар в WordPress е точно там в края на URL адреса, след „editcomment&c=“. На горната екранна снимка идентификаторът на вашия коментар е 4.

Подобно на публикациите, страниците, категориите и етикетите, можете също да отворите страницата за редактор на коментари, за да видите своя идентификатор на коментар.

На страницата за редактор на коментари можете да намерите своя идентификатор на коментар в края на URL адреса за редактиране на коментара.

Идентификатор на коментар на WordPress в адресната лента на уеб браузъра

Как да намеря потребителски идентификатор в WordPress?

Подобно на други елементи, които обсъдихме по-горе, можете също да намерите потребителски идентификатор, като погледнете URL адреса за редактиране на потребителя или като го редактирате.

Отидете на Потребители » Всички потребители и задръжте курсора на мишката върху потребителското име. WordPress ще покаже URL адреса за редактиране на потребителя в малко изскачащо поле в долния ляв ъгъл на екрана ви.

Потребителски идентификатор на WordPress

Числото, което идва след ‘user_id=’ и преди ‘&wp’ е вашият потребителски идентификатор на WordPress. На екранната снимка по-горе потребителският идентификатор е 3.

Можете да намерите потребителско идентификатор и в страницата за редактор на потребители. Щракнете върху връзката Редактиране под потребителско име. След това WordPress ще отвори потребителския профил и можете да получите потребителския идентификатор от адресната лента на браузъра.

Потребителски идентификатор на WordPress в адресната лента на уеб браузъра

Ако се опитвате да разберете собствения си потребителски идентификатор, WordPress ще отвори редактора на профили без потребителски идентификатор в URL адреса.

За да намерите собствения си потребителски идентификатор, отидете на Потребители » Всички потребители. WordPress ще покаже списък с автори с броя публикации, които са написали до него.

Задръжте курсора на мишката върху броя публикации, които сте написали, и ще можете да видите URL адреса за редактиране на автора в долния ляв ъгъл на екрана. URL адресът включва вашия идентификатор на автора.

Вашият идентификационен номер на потребителския профил в WordPress

Като алтернатива можете да кликнете върху броя публикации, които сте написали и след това WordPress ще ви пренасочи към страница, която изброява всички публикации, написани от вас. Тук можете да получите потребителския идентификатор от адресната лента на браузъра, защото той ще се показва като автор, както следва:

Вашият идентификационен номер на потребителския профил в WordPress - в адресната лента на браузъра

В този пример идентификаторът на потребителя (автора) е 1.

Надяваме се, че тази статия ви е помогнала да намерите публикацията, категорията, маркера, коментарите и потребителския идентификатор в WordPress. Може също да искате да видите нашето ръководство за това как да правите основно редактиране на изображения в WordPress (изрязване, завъртане, мащабиране, обръщане).

Ако ви е харесала тази статия, моля, абонирайте се за нашия YouTube канал за видео уроци за WordPress. Можете също да ни намерите на Twitter и Facebook.Comments are closed.