четвъртък, август 11

Как да планирате купони в WooCommerce (и да спестите време)

0
28
Scheduling coupons in WooCommerce for more sales


Искали ли сте някога да планирате купони във вашия онлайн магазин?

Планирането на купони ви позволява лесно да провеждате сезонни или чувствителни към времето кампании за продажба, без да се притеснявате да го включвате/изключвате в определени часове.

В това ръководство ще споделим нашия процес стъпка по стъпка как лесно да планирате купони в WooCommerce (и да спестите време).

Защо да създавате насрочени купони в WooCommerce?

Купоните са чудесен начин да популяризирате вашия онлайн магазин и да реализирате повече продажби.

Въпреки това създаването на купони за различни празнични кампании, накарането на продажбата да започне активно в определени часове и след това изключването й в крайния срок може да бъде много работа.

Ето защо всички собственици на интелигентни магазини планират купони и промоционални кампании (като изскачащи прозорци, ленти за известия и т.н.), за да могат автоматично да започват и приключват на определена дата/час без никаква ръчна намеса.

Например, можете да планирате купони за най-добрите празници като Черен петък, Коледа, Нова година, Ден на майката, Свети Валентин и т.н.

Това ви позволява да спестите допълнително време, така че можете да се съсредоточите върху насърчаването на продажбата, за да получите максимални резултати.

Или ако е празнична промоция, тогава можете да използвате това допълнително време и да го прекарате със семейството и приятелите си.

Като се има предвид това, нека да разгледаме как лесно да планирате купони в WooCommerce.

Първата част на урока обхваща планирането на купони в WooCommerce, а втората част обхваща как да планирате промоционални материали за купони, като ленти за предупреждения, изскачащи прозорци и т.н., за да можете да автоматизирате целия процес.

Създаване на планиран купон в WooCommerce

За този урок ще използваме приставката Advanced Coupons. Това е най-добрият плъгин за WooCommerce код на купони на пазара и добавя много мощни функции към функционалността на талоните по подразбиране на WooCommerce.

Първо, трябва да инсталирате и активирате приставката Advanced Coupons. За повече подробности вижте нашето ръководство стъпка по стъпка как да инсталирате плъгин за WordPress

При активиране трябва да посетите WooCommerce » Купони страница във вашето табло за управление на WordPress.

Разделът WooCommerce Coupons в таблото за управление

След това трябва да щракнете върху бутона „Добавяне на купон“, за да създадете нов талон. Ще бъдете помолени да въведете кода на купона, който искате да използвате, в горната част на екрана.

Създаване на нов талон с помощта на приставката Advanced Coupons

След това трябва да решите какъв тип купон искате да използвате.

За този урок ще използваме процентна отстъпка. Можете да изберете „Тип отстъпка“ от падащия списък и след това да въведете процента.

Задаване на отстъпката за вашия купон

След това трябва да щракнем върху раздела Планировчик, който е добавен от Разширения купон, и да въведете начална/крайна дата за вашия купон.

Ако искате, можете също да промените съобщенията за грешка по подразбиране, които ще се показват, ако клиентите се опитат да използват кода на купона твърде рано или твърде късно.

Използване на планировчика в Разширени купони

Бакшиш: Купонът ще започне в 12:00:00 ч. на началната дата и ще изтече в 23:59:59 ч. на деня преди крайната дата. Advanced Coupons използва часовата зона, която сте задали в WordPress. Можете да проверите или промените това под Настройки » Общи във вашата административна област на WordPress.

След като приключите, можете да продължите и да публикувате купона. Ако клиент се опита да го използва преди правилната дата, той ще види съобщението за грешка на страницата на пазарската количка.

Съобщението, което клиентите ще видят дали даден талон за график е изтекъл

Освен че ви спестява време, друго предимство на планирането на купони е, че можете да го използвате, за да увеличите маркетинговите си усилия. Например, можете да използвате услугата си за имейл маркетинг, за да изпратите групови имейли до всички ваши филиали/партньори и да ги уведомите за предстоящата промоция и кода, за да могат да го споделят със своята аудитория.

С приставката Advanced Coupons можете да планирате толкова кодове на купони, колкото искате, така че да спестите време и да го използвате за разрастване на бизнеса си.

За нашите сайтове за електронна търговия ние планираме нашия календар за продажби в началото на годината. Тъй като извършваме много едни и същи продажби, това ни помага да автоматизираме части от оперативния процес.

Популяризиране на вашите планирани купони в WooCommerce

Сега, след като сте насрочили купони за различни кампании за продажба във вашия магазин, все още трябва да ги популяризирате.

Често популярните магазини използват динамични елементи на уебсайтове като плаваща лента за заглавки, изскачащи прозорци с намерение за излизане, плъзгащи се кутии за превъртане и т.н., за да подчертаят своите продажби и промоции.

Пример за динамични таймери за продажба - OptinMonster

Най-хубавото е, че можете да ги автоматизирате и с OptinMonster. Това е най-добрият софтуер за оптимизиране на конверсията на пазара, който ви помага да конвертирате посетителите на уебсайта в абонати на имейл и плащащи клиенти.

OptinMonster се предлага с таймери за обратно отброяване, изскачащ код на купон, плъзгащи се кутии и други инструменти, които ви помагат да популяризирате продажбите си и да увеличите конверсията.

Можете да използвате тяхната мощна технология за правила за показване, за да не само планирате всяка кампания, но дори можете да я използвате, за да ги персонализирате въз основа на геолокацията на потребителя. Например, можете автоматично да насрочите коледна разпродажба за САЩ и да насрочите разпродажба на Дивали в Индия.

Правила за показване на кампания OptinMonster за планиране и геолокация

Надяваме се, че тази статия ви е помогнала да научите как да създадете планиран купон в WooCommerce, за да можете да автоматизирате продажбите си. Може също да харесате нашата статия за най-добрите WooCommerce плъгини за вашия магазин и нашето сравнение на най-добрите хостинг компании на WooCommerce.

Ако ви е харесала тази статия, моля, абонирайте се за нашия YouTube канал за видео уроци за WordPress. Можете също да ни намерите на Twitter и Facebook.Comments are closed.