четвъртък, август 11

Как да позволите на потребителите да скриват/показват пароли на екрана за влизане в WordPress

0
24
Как да позволите на потребителите да скриват/показват пароли на екрана за влизане в WordPress


Виждали ли сте иконата на окото в полето за парола на много популярни уебсайтове и приложения? Щракването върху тази икона разкрива паролата, която въвеждате, което е чудесно, ако сте на мобилно устройство или не сте запознати с интерфейса за въвеждане, който използвате. В тази статия ще ви покажем как да позволите на потребителите да скриват/показват пароли на екрана за влизане в WordPress.

Маскирането на парола (онези куршуми, които се появяват, когато въвеждате парола) стана нормална практика в дизайна на потребителски интерфейс за компютърни екрани. Причината за това беше да попречи на други хора да гледат в екрана ви и да запомнят паролата ви. Въпреки това, напоследък много дизайнери на потребителско изживяване започнаха да твърдят, че маскирането на пароли е ненужно и трябва да бъде спряно. Една от причините, които карат хората да се чувстват така, е увеличеното използване на мобилни устройства и таблетни компютри. Хората, които подкрепят маскирането на пароли, твърдят, че потребителите все още може да трябва да въвеждат парола на нечастен екран, като в офиси, екранни проектори или в претъпкани обществени места.

Простият отговор на този дебат е да се предостави на потребителите възможност да решат дали биха искали да скрият или демаскират паролите си, докато пишат. За да предоставите тази функционалност във вашия уебсайт, задвижван от WordPress, първото нещо, което трябва да направите, е да инсталирате и активирате приставката hideShowPassword. Този плъгин работи извън кутията и няма настройки, които да конфигурирате. Просто излезте от административната област на WordPress и го вижте в действие на вашия екран за влизане в WordPress.

Въпреки че демаскирането на пароли може да подобри потребителското изживяване, ние все още силно препоръчваме на нашите потребители да използват силни пароли. Ако използвате многопотребителски WordPress сайт, тогава можете да наложите силни пароли и на други потребители.

Надяваме се, че тази статия ви е помогнала да научите как да добавите икона за скриване/показване на пароли в екрана за влизане в WordPress. Смятате ли, че демаскирането на парола е неуместно и ненужно? Уведомете ни, като оставите коментар по-долу.

Comments are closed.