четвъртък, август 11

Как да получите известие по имейл за промени в публикациите в WordPress

0
26
Setting up email notifications for post changes in WordPress


Искате ли да получавате известия по имейл за промени в публикациите в WordPress?

По подразбиране WordPress не изпраща никакви известия, когато публикациите се променят от някой потребител. Ако управлявате WordPress сайт с няколко автора, тогава може да искате да сте информирани за промените в публикациите на вашия уебсайт.

В тази статия ще покажем как да получавате известия по имейл за промени в публикациите в WordPress.

Защо да настроите известия по имейл за промени в публикациите в WordPress?

Ако вие сте единственият, който работи върху собствения си уебсайт на WordPress, тогава е по-лесно да следите всичко, което се случва на вашия уебсайт.

Въпреки това, ако имате други автори, които пишат публикации в блогове, или SEO специалисти, оптимизиращи блог публикации за SEO, тогава може да искате да следите промените, които правят.

Например, може да искате да бъдете предупредени, когато бъде публикувана нова публикация или ако са направени промени в по-стара статия.

Това също така помага на всички членове на екипа да бъдат отговорни. Ако направят грешка, тя може лесно да бъде уловена и бързо отстранена.

Като се има предвид това, нека да разгледаме как лесно да настроим известия по имейл за промени в публикациите в WordPress.

Ще ви покажем два метода да направите това, вие можете да изберете този, който работи най-добре за вас. Също така ще ви покажем как да отмените промените и да подобрите доставката на имейлите с известия на WordPress.

Метод 1. Настройте известия за публикувани промени в WordPress с помощта на WP Activity Log

Този метод се препоръчва за всички потребители, тъй като е по-лесен, мощен и гъвкав.

Първото нещо, което трябва да направите, е да инсталирате и активирате приставката WP Activity Log. За повече подробности вижте нашето ръководство стъпка по стъпка как да инсталирате плъгин за WordPress.

При активиране ще бъдете помолени да въведете лицензния си ключ. Можете да намерите тази информация под вашия акаунт на уебсайта на WP Activity Log.

Добавете лицензен ключ за WP Activity Log

След това ще ви бъде дадена възможност да стартирате съветника за настройка. Можете да отговорите на няколко бързи въпроса, за да настроите важни функции за наблюдение и регистриране. Всички тези неща могат да бъдат променени по-късно и в настройките на плъгините.

Съветник за настройка на WP Activity Log

След това трябва да посетите WP Activity Log » Известия страница и преминете към раздела Промени в съдържанието.

Настройване на известия за промяна на съдържанието в WP Activity Log

От тук трябва да изберете събитията, които ще задействат известия. Плъгинът идва с три известия по подразбиране, обхващащи повечето промени в съдържанието.

До всяко събитие трябва да въведете имейл адреса, на който искате да изпращате известия. По желание можете също да добавите номер на мобилен телефон, за да получавате SMS известия за промени в публикациите (ще ви покажем как да го настроите по-късно в тази статия).

Накрая щракнете върху бутона Запазване на известия, за да съхраните промените си.

Настройка на SMS известия за публикации в WordPress

WP Activity Log ви позволява лесно да получавате SMS известия за промени в публикациите и други дейности на WordPress. За да направите това, ще ви трябва акаунт в Twilio и телефонен номер.

Twillio е платена услуга с модел на ценообразуване при заплащане за SMS, започвайки от $0,0075 на SMS. Ще трябва също да закупите виртуален телефонен номер, който ще се използва за изпращане на съобщения.

Просто отидете на уебсайта на Twillio и се регистрирайте за безплатен пробен акаунт.

Регистрирайте се за акаунт в Twilio

След като настроите акаунта си, ще стигнете до таблото за управление на Twillio, където можете да копирате вашия акаунт SID, Auth Token и да получите пробен телефонен номер.

Получаване на вашите идентификационни данни за Twilio

Копирайте и поставете тези стойности в текстов редактор или оставете този раздел на браузъра отворен.

След това превключете обратно към административната област на уебсайта на WordPress и посетете WP Activitiy Log » Настройки страница. От тук превключете към раздела Доставчик на SMS и въведете вашите идентификационни данни за Twilio.

Въвеждане на вашите идентификационни данни за Twilio

Не забравяйте да кликнете върху бутона за запазване на промените, за да съхраните настройките си.

Тестване на вашите известия за промени в публикациите с WP Activity Log

WP Activity Log ви позволява лесно да тествате известията за промяна на публикациите. Просто се върнете към WP Activity Log » Известия страница и преминете към раздела „Промени в съдържанието“.

Тествайте известия в дневника на активността на WordPress

Превъртете надолу и кликнете върху бутона „Тестови известия“. Това ще изведе изскачащ прозорец, където можете да въведете имейл адрес и номер на мобилен телефон, за да изпращате известия.

Изпращайте тестови известия

След това WP Activity Log ще изпрати тестови известия. Ако не получите известие по имейл веднага, можете да преминете към коригиращите имейл известия в секцията WordPress.

Ако не получавате SMS известия, проверете вашите идентификационни данни за Twilio, за да се уверите, че са правилни.

Метод 2. Изпращане на известия по имейл за публикуване на промени с по-добри известия на WordPress

Този метод е лесен за използване, но не се предлага с готов шаблон. Въпреки че този метод ви позволява да изпращате известие по имейл, когато публикация бъде променена, ще трябва да напишете имейла сами и сами да проучите дейността.

Първо, трябва да инсталирате и активирате приставката за по-добри известия за WordPress. За повече подробности вижте нашето ръководство стъпка по стъпка как да инсталирате плъгин за WordPress.

При активиране трябва да посетите Известия » Добавяне на ново страница, за да създадете първото си персонализирано известие.

Създаване на известие за промяна на публикацията

Първо, трябва да предоставите заглавие на известието. След това изберете опцията „Известие за“, което е събитието, което ще задейства това известие.

Например, ние избрахме „Post Updated“ като събитие за това известие.

След това можете да зададете опции за имейл като от, копие, имейл на подател. Можете да ги пропуснете и плъгинът ще използва вашите настройки за имейл по подразбиране на WordPress.

Настройка на настройките за имейл

След това трябва да изберете потребителите или потребителските роли, които ще получат това известие под опцията „Изпращане до“. По-долу можете да напишете темата на имейла и самото съобщение.

По-добри известия за WP не идват с шаблон за промени в публикациите. Това означава, че ще трябва да напишете свое собствено имейл съобщение.

Плъгинът идва с куп къси кодове, които можете да използвате. Можете да ги видите всички, като щракнете върху бутона „Намиране на къси кодове“.

Намерете кратки кодове, които да включите в известието си по имейл

И накрая, трябва да щракнете върху бутона Запиши, за да съхраните вашето имейл известие. След това ще можете да щракнете върху бутона „Изпратете ми тестов имейл“, за да видите дали работи.

Запазете и тествайте известието си по имейл

По-добро известяване за WordPress не е плъгин за наблюдение на активността. Това означава, че ще трябва да настроите множество известия, за да покриете различни видове промени в съдържанието в WordPress.

Например, може да искате да настроите „Известие за“ при нова „публикация“ или друго за промяна на категория или маркер и др.

Той също така ви позволява да създавате персонализирани известия или да променяте известията по подразбиране на WordPress. За повече подробности вижте нашата статия за това как да създадете по-добри персонализирани известия в WordPress.

Прегледайте и отменете публикуваните промени в WordPress

След като получите известие по имейл за промени в публикацията, може да искате да видите какви промени са направени, кой ги е направил и кога.

WordPress идва с вградена система за управление на ревизии, която следи всички промени, направени в статия.

Просто редактирайте публикацията или страницата, която искате да прегледате, и след това щракнете върху раздела „Ревизии“ под настройките „Публикация“ от дясната колона.

Отворете ревизии за публикация или страница в WordPress

Това ще ви отведе до екрана с ревизии на публикации, където можете да поставите отметка в квадратчето „Сравнете две ревизии“ и след това да преместите плъзгача по-долу, за да сравните промените.

Сравняване на ревизии в WordPress

Превъртете надолу и ще видите промените между двете ревизии, подчертани в червен и зелен цвят.

Промените, подчертани в историята на ревизиите

Ако не ви харесват промените, можете просто да кликнете върху бутона „Възстановяване на ревизията“, за да ги отмените и да се върнете към предишната версия.

Отстраняване на неизправности с известия по имейл в WordPress

По подразбиране WordPress използва функцията PHP mail() за изпращане на имейли.

Този метод не използва правилно удостоверяване (вход или парола), което означава, че може лесно да бъде използван неправилно. Ето защо повечето филтри за спам маркират такива имейли като спам или ги блокират напълно.

За да коригирате това, трябва да използвате подходящ доставчик на SMTP услуги, за да изпращате имейли на WordPress. Има дори безплатни SMTP сървъри като Gmail, Sendinblue, Sendgrid и други, които можете да използвате с WordPress.

За да настроите SMTP, трябва да инсталирате и активирате приставката WP Mail SMTP. За повече подробности вижте нашето ръководство стъпка по стъпка как да инсталирате плъгин за WordPress.

WP Mail SMTP ви позволява да свържете вашия WordPress сайт към вашия доставчик на SMTP услуги и да изпратите всичките си имейли на WordPress с много по-висока степен на доставка.

След активиране трябва да отидете на WP Mail SMTP » Настройки страница във вашата администраторска област на WordPress, за да настроите приставката.

WP Mail SMTP лиценз

Първо, трябва да въведете лицензния си ключ. Можете да намерите тази информация под вашия акаунт на уебсайта на WP Mail SMTP.

След това превъртете надолу до секцията „Mailer“, за да изберете вашия доставчик на SMTP услуги. WP Mail SMTP ще покаже всички водещи доставчици на SMTP услуги. Можете да кликнете върху вашия доставчик и след това да въведете необходимата информация по-долу (обикновено API ключ).

SMTP mailers в WP Mail SMTP

Ако вашият имейл не е в списъка, тогава можете просто да изберете опцията „Друг SMTP“ и да въведете необходимата информация.

За по-подробни инструкции вижте нашия урок как да коригирате проблема с WordPress, който не изпраща имейл.

Надяваме се, че тази статия ви е помогнала да настроите известия по имейл за промени в публикациите в WordPress. Може също да искате да видите нашите съвети за получаване на повече трафик към вашия блог и най-добрите WordPress SEO плъгини и инструменти за разрастване на вашия уебсайт.

Ако ви е харесала тази статия, моля, абонирайте се за нашия YouTube канал за видео уроци за WordPress. Можете също да ни намерите на Twitter и Facebook.Comments are closed.