четвъртък, август 11

Как да прегледате и тествате вашите имейли в WooCommerce (лесният начин)

0
35
How to Preview Your WooCommerce Emails


Трябва ли да прегледате и тествате имейлите си в WooCommerce?

Когато персонализирате имейлите си в WooCommerce, е хубаво да можете да прегледате тяхното оформление, за да видите как ще изглеждат те на клиентите ви. Също така е разумно да тествате тяхната доставка, за да сте сигурни, че ще достигнат до входящите пощенски кутии на вашите клиенти и няма да се окажат в спам.

В тази статия ще ви покажем как да визуализирате имейлите си от WooCommerce, преди да ги изпратите.

Защо да преглеждате и тествате вашите имейли от WooCommerce?

Когато управлявате WooCommerce магазин, трябва да знаете, че вашите разписки и имейли за актуализиране на поръчките изглеждат професионални, имат правилната информация и ще бъдат доставени бързо и надеждно.

Ще искате да персонализирате формулировката и външния вид на вашите имейли, за да съответстват на вашата марка и да предоставяте най-доброто потребителско изживяване за вашите клиенти.

Когато персонализирате имейлите си в WooCommerce, е полезно да можете да визуализирате промените, които правите на екрана, без да се налага да изпращате тестови имейли всеки път.

Докато WooCommerce » Настройки » Имейли страницата предоставя връзка „Щракнете тук, за да прегледате шаблона си за имейл“, тя показва фиктивен текст вместо формулировката и оформлението на персонализираните имейли на вашия магазин.

WooCommerce ви позволява да прегледате шаблона за имейл, съдържащ фиктивен текст

За щастие можете да прегледате вашите имейли от WooCommerce с помощта на плъгин. По-долу ще ви покажем как да направите това.

Трябва също така да се уверите, че сте тествали дали вашите имейли от WooCommerce се доставят правилно. Това е така, защото с настройките по подразбиране имейлите на WordPress не са оптимизирани за доставка, което означава, че често се озовават в папки за спам или са блокирани напълно.

Като се има предвид това, нека да разгледаме как да визуализираме и тестваме всеки имейл, който ще бъде изпратен от вашия WooCommerce магазин.

Как да прегледате вашите имейли от WooCommerce

Първото нещо, което трябва да направите, е да инсталирате и активирате приставката Preview E-mails за WooCommerce. За да научите повече, вижте нашето ръководство стъпка по стъпка как да инсталирате плъгин за WordPress.

При активиране трябва да посетите WooCommerce » Преглед на имейли страница, за да можете да изберете кой имейл адрес на WooCommerce да прегледате.

За да направите това, просто щракнете върху падащото меню „Избор на имейл“. Тук можете да изберете имейла на WooCommerce, който искате да прегледате.

Изберете имейла, който искате да прегледате

След това трябва да изберете съществуваща поръчка от падащото меню „Избор на поръчка“.

Данните от тази поръчка ще бъдат използвани при визуализацията на имейла.

Изберете поръчката, която искате да прегледате

Ако поръчката, която искате да използвате за визуализация, не се показва в списъка, тогава можете да я потърсите, като използвате полето „Поръчки за търсене“.

Ако искате да изпратите и тестов имейл, тогава можете да въведете имейл адрес в полето „Поща до“. Трябва да оставите това празно, ако искате да прегледате имейла само на екрана.

Щракнете върху бутона Изпращане, за да видите визуализацията на имейла

Когато щракнете върху бутона „Изпращане“, ще се покаже визуализация на избрания имейл. Ако сте попълнили полето „Поща до“, тогава на този адрес ще бъде изпратен и тестов имейл.

На екрана се показва визуализация на имейла

Как да тествате имейлите си в WooCommerce

След това ще искате да тествате имейлите си, за да сте сигурни, че клиентите ви ще ги получат.

Трябва да започнете с инсталиране и активиране на приставката WP Mail SMTP. За повече подробности вижте нашето ръководство стъпка по стъпка как да инсталирате плъгин за WordPress.

Има безплатна версия на WP Mail SMTP, която включва всички основни функции, от които се нуждаете, за да подобрите доставката на имейлите си. За този урок ще използваме WP Mail SMTP Pro, защото е необходим за тестване на имейли на WooCommerce. Професионалната версия също включва функции като приоритетна поддръжка, подробни дневници за доставка на имейли и контроли за това какви имейли се изпращат от вашия сайт.

При активиране ще трябва да конфигурирате плъгина да работи със SMTP пощенска услуга.

Помощникът за WP Mail SMTP ще ви преведе през процеса стъпка по стъпка или можете да следвате нашите ръководства за това как да настроите WP Mail SMTP със Sendinblue, Gmail, Microsoft Outlook, Amazon SES или вашия уеб хост. Sendinblue се препоръчва и безплатно за до 300 имейла на ден.

Ако предпочитате да не се занимавате сами с техническите подробности, планът Elite включва настройка на White Glove, така че техният екип да може да я инсталира вместо вас.

Конфигурирайте WP Mail SMTP да работи с вашата SMTP пощенска услуга

След като WP Mail SMTP бъде инсталиран и конфигуриран, можете да изпратите тестов имейл.

За да направите това, отидете на WP Mail SMTP » Инструменти и ще видите тестовата страница. Просто въведете имейл адрес, на който да изпратите тестовия имейл, и след това щракнете върху бутона „Изпращане на имейл“.

След това ще трябва да проверите входящата си поща, за да видите дали сте я получили.

За повече подробности относно тестването на вашите имейли вижте нашето ръководство за това как да изпратите тестов имейл от WordPress. Ако имате проблеми с получаването на тестовите имейли, тогава можете да следвате нашето ръководство за това как да коригирате WooCommerce да не изпраща имейли за поръчки.

Надяваме се, че този урок ви помогна да научите как да визуализирате имейлите си в WooCommerce. Може също да искате да научите как да създадете изскачащ прозорец на WooCommerce, за да увеличите продажбите, или да разгледате нашия списък с най-добрите плъгини за WooCommerce за вашия магазин.

Ако ви е харесала тази статия, моля, абонирайте се за нашия YouTube канал за видео уроци за WordPress. Можете също да ни намерите на Twitter и Facebook.Comments are closed.