четвъртък, август 11

Как да продавате групово членство в WordPress за корпоративни екипи

0
18
Selling group memberships in WordPress


Искате ли да продавате групово членство за корпоративни екипи?

Обикновено уебсайтовете за членство ви позволяват да продавате абонаменти за един потребител. Но какво ще стане, ако искате да продадете групово членство за бизнеса, така че те да могат да добавят членове на екипа си?

В тази статия ще ви покажем как лесно да продавате групово членство в WordPress за корпоративни екипи.

Защо да създавате групово членство в WordPress?

Създаването на групово членство в WordPress улеснява компаниите да купуват на едро вашите продуктови лицензи за техния екип. Освен това позволява на администратора на акаунта лесно да добавя или премахва лицензи, ако е необходимо.

Този тип акаунт не се отнася само за корпоративни екипи. Може да се използва и за доброволчески групи, църковни групи или дори за семейно членство.

Можете също да създадете този тип акаунт, за да дадете на учителите достъп до виртуална класна стая за група ученици.

Като се има предвид това, нека да разгледаме как да продаваме членство в групи в уебсайт на WordPress.

Настройване на групово членство в WordPress за корпоративни екипи

За този урок ще използваме MemberPress. Това е най-добрият плъгин за членство в WordPress на пазара и ви позволява лесно да продавате онлайн абонаменти на вашия уебсайт.

Първо, трябва да инсталирате и активирате плъгина MemberPress на вашия сайт. За повече подробности вижте нашето ръководство стъпка по стъпка как да инсталирате плъгин за WordPress.

Забележка: ще ви трябва акаунт Plus или по-висока, за да използвате функцията за екипни акаунти.

При активиране трябва да посетите MemberPress » Настройки » Лиценз страница в административната област на WordPress, за да въведете лицензния си ключ. Можете да намерите тази информация под вашия акаунт на уебсайта на MemberPress.

Въведете лицензния си ключ на MemberPress

Също така трябва да настроите поне един шлюз за плащане за вашия сайт за членство. Можете да направите това в раздела „Плащания“. Просто щракнете върху бутона (+), след което изберете избрания от вас шлюз от падащия списък и попълнете съответните данни:

Добавете нов шлюз за плащане в MemberPress

Сега е време да активирате функциите за корпоративно членство. За да направите това, отидете на MemberPress » Добавки страница и кликнете върху бутона „Инсталиране на добавка“ до добавката за корпоративни акаунти.

Инсталирайте добавката MemberPress Corporate Accounts

Сега можете да създавате и продавате акаунти за корпоративно членство за екипи.

Нека създадем нов абонамент за членство.

Просто отидете на MemberPress » Членства страница и кликнете върху бутона „Добавяне на ново“:

Добавяне на ново членство в MemberPress

Ще видите екрана за създаване на членство. Трябва да въведете заглавие (име) за вашия членски план и да зададете цена за него. Можете да създадете повтарящ се абонамент и да изберете цикъл на фактуриране, като месечен или годишен.

Тук таксуваме $100/месец за членството:

Дайте на членството си в групата име и цена

След това трябва да превъртите надолу до областта Опции за членство и да преминете към раздела Разширени. От тук трябва да поставите отметка в квадратчето до опцията „Абонатите за това членство са корпоративни сметки“.

След това трябва да зададете максимален брой подсметки, за да позволите всяко членство в корпоративния екип.

Поставете отметка в квадратчето, за да създадете членство в корпоративен акаунт и въведете броя на разрешените подсметки

Когато сте доволни от настройките си, продължете и щракнете върху бутона Публикуване, за да запазите своя план за членство.

Публикувайте новото членство, когато сте готови

Ограничаване на достъп до съдържание за членовете на корпоративния екип

Следващата стъпка е да ограничите съдържанието, до което искате да имат достъп само акаунти на корпоративен екип.

Можете да направите това, като създадете правило за членство. Например, можете да изберете да заключите всички страници, които са дъщерни страници на страница „Корпоративно членство“.

За да създадете правило, трябва да отидете на MemberPres » Правила във вашето табло за управление на WordPress. След това просто щракнете върху бутона „Добавяне на ново“, за да започнете да създавате ново правило:

Щракнете върху бутона Добавяне на ново, за да създадете ново правило

За вашето правило изберете „Дъщерни страници на“ от падащото меню „Защитено съдържание“. След това въведете името на родителската страница и я изберете.

От падащото меню „Условия за достъп“ трябва да изберете „Членство“, след което името на вашето ниво на членство.

Изберете „Дъщерни страници“ и след това въведете името на родителската страница

Имайте предвид, че също така ще трябва да защитите родителската страница отделно, ако искате да я направите достъпна само за членове.

Вижте нашето подробно ръководство за създаване на сайт за членство в WordPress за повече помощ при създаването на правила за членство.

Как изглежда акаунтът за корпоративно членство за потребителите

Когато някой се регистрира за акаунта за корпоративно членство, той може да създаде подсметки по всяко време. Въпреки това, броят на подсметките може да бъде ограничен от техния тип план.

Например, да приемем, че управлявате сайт за членство с планове за здравословно хранене и онлайн уроци по йога.

Лични треньори или експерти по здравеопазване и фитнес могат да се регистрират за корпоративно членство. След това те биха могли да продадат това на собствените си клиенти като част от услугите си, създавайки акаунт за всеки от своите клиенти.

След като собственикът на акаунта се регистрира, те могат лесно да добавят нови членове, като въведат потребителско име, имейл адрес и име:

Добавяне на подсметки към корпоративната сметка

Собственикът на акаунта също може да премахне подсметките. Те могат също да дадат на своите колеги или клиенти връзка, където могат да се регистрират, за да бъдат добавени към акаунта:

Списъкът с подсметките на потребителя плюс връзката за регистрация

Надяваме се, че тази статия ви е помогнала да научите как да продавате групово членство в WordPress за корпоративни екипи. Може също да искате да видите нашето ръководство за това как да създадете имейл бюлетин, за да ангажирате потребителите си, и нашия списък с най-добрите плъгини за WordPress за всички сайтове.

Ако ви е харесала тази статия, моля, абонирайте се за нашия YouTube канал за видео уроци за WordPress. Можете също да ни намерите на Twitter и Facebook.Comments are closed.