четвъртък, август 11

Как да проследявате видео анализ в WordPress (стъпка по стъпка)

0
31
How to track video analytics in WordPress


Искате ли да знаете кои видеоклипове вашите посетители гледат най-много на вашия уебсайт WordPress?

Видеоклиповете са чудесен начин да вдъхнете живот на уебсайта си и да увеличите ангажираността. Чрез проследяване на видео анализи, можете да видите как се представят вашите видеоклипове с показатели като общ брой показвания, продължителност на гледане и др.

В тази статия ще ви покажем как да проследявате видео анализи в WordPress с помощта на Google Analytics. Това решение работи за YouTube, Vimeo и други вградени HTML5 видео.

Защо да проследявате ангажираността с видео в WordPress?

Добавянето на видеоклипове към съдържанието ви прави статиите ви по-ангажиращи и помага да накарате хората да прекарват повече време на вашия сайт.

Въпреки това, ако имате няколко видеоклипа на вашия WordPress сайт, как тогава кой тип съдържание се представя най-добре и дали хората гледат вашите видеоклипове или не?

Проследяването на ангажираността с видео в Google Анализ може да ви помогне да разкриете тези прозрения.

Можете да видите колко хора гледат видеоклипове на вашия уебсайт на WordPress, дали щракват върху бутона за възпроизвеждане, колко от видеоклипа гледат (продължителност на гледане) и др.

Това помага да разберете какъв тип медийно съдържание харесва вашата аудитория. След това можете да създавате още видеоклипове на подобни теми и да използвате същия формат и стил, за да увеличите ангажираността на потребителите.

Въпреки това, нека да разгледаме как можете да проследявате видео анализи на вашия уебсайт WordPress.

Видео урок

https://www./watch?v=2Vq1Zf8Qtks

Абонирайте се за UpScale

Ако предпочитате писмени инструкции, просто продължете да четете.

Настройка на видео анализ в WordPress

Най-лесният начин за проследяване на видеоклипове на вашия уебсайт на WordPress е като използвате MonsterInsights. Това е най-доброто решение за анализ на WordPress, което ви помага да настроите Google Analytics в WordPress, без да редактирате код или да наемате разработчик.

По подразбиране Google Analytics не проследява подробни видео анализи.

Въпреки това, добавката MonsterInsights Media прави много лесно проследяването на видеоклипове, които сте вградили от YouTube и Vimeo. Той също така проследява HTML 5 видеоклипове, които сте качили чрез медийната библиотека на WordPress.

Няма нужда да докосвате нито един ред код. MonsterInsights автоматично проследява видеоклипове в Google Analytics само с няколко щраквания.

MonsterInsights

За този урок ще използваме версията на MonsterInsights Pro, тъй като включва добавката за мултимедия и други разширени функции за проследяване. Има и версия на MonsterInsights Lite, която можете да използвате, за да я изпробвате и да започнете с анализи на вашия сайт.

Първо, ще трябва да инсталирате и активирате плъгина MonsterInsights. За повече подробности, моля, вижте нашето ръководство за това как да инсталирате плъгин за WordPress.

След активиране ще бъдете отведени до екрана за добре дошли на MonsterInsights във вашето табло за управление на WordPress. Продължете и щракнете върху бутона „Стартиране на съветника“, за да конфигурирате приставката и да свържете Google Analytics с WordPress.

Стартирайте съветника за настройка

Можете да следвате нашето ръководство стъпка по стъпка как да добавите Google Analytics към WordPress.

След това ще трябва да се насочите към Прозрения » Добавки от вашата администраторска област на WordPress и след това превъртете надолу до добавката „Медия“.

Продължете и щракнете върху бутона „Инсталиране“ и добавката ще се инсталира и активира. Ще видите промяната на „Състояние“ от „Не е инсталирано“ на „Активно“.

Инсталирайте мултимедийна добавка

След като добавката е активна, просто отидете до Статистика » Настройки от административния панел на WordPress и след това отидете на раздела „Издател“.

Настройки на издателя

След това можете да превъртите надолу до секцията Проследяване на медии. Ще забележите, че превключвателите за проследяване на видеоклипове в HTML 5, YouTube и Vimeo ще бъдат активирани.

Активирайте проследяването на медиите

MonsterInsights вече ще започне да проследява видеоклипове на вашия WordPress сайт. Вече можете да посетите своя акаунт в Google Анализ, за ​​да видите отчета.

Преглед на данни за проследяване на видео в Google Analytics

За да видите как се представят вашите видеоклипове, ще трябва да отидете на уебсайта на Google Analytics и да влезете в акаунта си.

След това можете да изберете вашия уебсайт (собственост) от падащото меню в горната част.

Изберете собственост на уебсайт

След това ще трябва да се насочите към Поведение » Събития » Топ събития от менюто в лявата колона.

Ще видите отделни категории събития за проследяване на видео, като video-youtube, video-vimeo или video-html.

Топ събития

Сега продължете и щракнете върху категория на видео събитие като „video-youtube“.

Тук можете да видите броя на импресиите и какъв процент от видеото е гледано.

Събитийно действие за видео проследяване

Импресиите ви показват колко потребители са гледали вашите видеоклипове.

Числата са процентът от гледаното видео. Например, действие за събитие 0 показва, че зрителите са щракнали върху бутона за възпроизвеждане, но са гледали по-малко от 25% от видеоклипа.

По същия начин 50 показва, че зрителите са гледали поне половината от видеоклипа, но по-малко от 75%, докато 100 означава, че потребителите са гледали целия видеоклип.

След това, ако щракнете върху действие за събитие, можете да видите URL адресите на видеоклипа. Например, ако искате да знаете кои видеоклипове са гледали хората до края, продължете напред и кликнете върху „100“.

На следващия екран можете да видите връзките към видеоклиповете в колоната Етикет на събитието.

Вижте URL на видеоклипа

Сега, когато знаете кои видеоклипове получават най-голямо участие на вашия уебсайт, можете да планирате повече подобно съдържание за вашата аудитория. Можете също да експериментирате, за да получите повече гледания на видеоклипове, като вградите канал в YouTube в уебсайта си или създадете видео галерия.

Надяваме се, че тази статия ви е помогнала да научите как да проследявате видео анализи в WordPress. Можете също да видите нашето ръководство за това как да регистрирате име на домейн и най-добрия безплатен хостинг на уебсайтове в сравнение.

Ако ви е харесала тази статия, моля, абонирайте се за нашия YouTube канал за видео уроци за WordPress. Можете също да ни намерите на Twitter и Facebook.Comments are closed.