четвъртък, август 11

Как да създадете еднократни персонализирани кодове на купони в WooCommerce

0
36
How to Create One-Time Personalized Coupon Codes in WooCommerce


Искате ли да създадете еднократни персонализирани кодове на купони за вашия магазин WooCommerce?

Кодовете на купони са чудесни за популяризиране на вашия онлайн магазин, намаляване на изоставянето на количките и увеличаване на общите продажби. Създаването на еднократни купони намалява риска от злоупотреба.

В тази статия ще ви покажем как да създадете еднократни персонализирани кодове на купони в WooCommerce.

Защо да създавате еднократни персонализирани кодове на купони в WooCommerce?

Купоните са чудесен начин да популяризирате вашия онлайн магазин и да реализирате повече продажби. Те намаляват изоставянето на пазарската количка и са един от най-добрите начини да благодарите на клиент, който се присъедини към вашия имейл списък или остави отзив за продукт.

Въпреки това, някои клиенти могат да използват купони за многократна употреба отново и отново, без изобщо да плащат пълната цена. Ето защо е добра идея да поставите ограничения за това кой може да използва талон и колко пъти може да го използва.

Като се има предвид това, нека да разгледаме как да създадете еднократни персонализирани кодове на купони за вашия WooCommerce магазин.

Създаване на еднократни персонализирани кодове на купони в WooCommerce

Първо, трябва да инсталирате и активирате приставката Advanced Coupons за WooCommerce. За повече подробности вижте нашето ръководство стъпка по стъпка как да инсталирате плъгин за WordPress.

Advanced Coupons е най-добрият плъгин за WooCommerce код на купони на пазара. В този урок ще използваме безплатната версия, но Advanced Coupons Premium добавя допълнителни функции, като например възможността за нулиране на талон след определен период от време.

При активиране трябва да посетите Маркетинг » Купони страница във вашето табло за управление на WordPress. След това трябва да щракнете върху бутона „Добавяне на купон“, за да създадете нов талон.

Щракнете върху бутона Добавяне на купон

Забележка: Ако използвате по-стара версия на WooCommerce, може да се наложи да отидете до WooCommerce » Купони вместо.

Ще бъдете помолени да въведете кода на купона, който искате да използвате, в горната част на екрана. Можете също да генерирате код автоматично, като щракнете върху бутона „Генериране на код на купон“.

Въведете код и описание за купона

Също така е добра идея да въведете ясно описание, за да запомните целта на този талон в бъдеще.

След това трябва да решите какъв тип купон искате да създадете. Трябва да изберете вида на отстъпката и сумата, която предлагате. Има и опции за безплатна доставка и срок на валидност на купона.

След като сте доволни от избора си, можете да поставите ограничения за това кой може да използва купона и колко пъти може да се използва. Ще разгледаме три различни метода:

Метод 1: Създаване на купон за еднократна или ограничена употреба

Този метод е най-добрият начин да ограничите талона до еднократна употреба на потребител или общо ограничен брой употреби.

Докато все още сте на страницата „Добавяне на нов купон“, трябва да погледнете секцията „Данни за купони“ и след това да кликнете върху раздела „Ограничения за използване“.

Метод 1: Създаване на купон за еднократна или ограничена употреба

Сега трябва да въведете числото 1 в полето „Ограничение за използване на потребител“. Това ще гарантира, че всеки клиент, който получи кода на купона, може да го използва само веднъж.

Като алтернатива може да предпочетете вместо това да въведете число в полето „Ограничение за използване на купон“. Това ще постави ограничение за броя пъти, когато кодът може да бъде използван общо от всички потребители.

Можете дори да въведете число и в двете полета. Да приемем, че въведете 100 в полето „Ограничение за използване на купон“ и 1 в полето „Ограничение за използване на потребител“. Тогава първите 100 клиенти ще могат да използват кода еднократно.

Премиум потребителите могат също да нулират кода, така че да работи отново след определен период от време, да речем месечно или годишно.

Метод 2: Създаване на персонализиран купон

Този метод ви позволява да персонализирате купон, така че той е достъпен само за определени клиенти.

Все още трябва да сте на страницата „Добавяне на нов купон“. В секцията „Данни за купони“ трябва да кликнете върху раздела „Ограничение за използване“. Сега трябва да превъртите надолу до полето „Разрешени имейли“.

Метод 2: Създаване на персонализиран купон

Тук можете да въведете един имейл адрес или няколко имейл адреса, разделени със запетаи. Само тези клиенти ще могат да използват купона.

Можете да съпоставите няколко имейл адреса, като използвате звездичка като заместващ знак. Например, ако въведете *@gmail.comтогава всеки с адрес в Gmail ще може да използва купона.

Тези потребители обаче ще могат да използват купона повече от веднъж. Ако трябва да създадете купон, който е еднократен и персонализиран, тогава можете да комбинирате методи 1 и 2.

Първо трябва да въведете числото 1 в полето „Ограничение за използване на потребител“, което разгледахме в Метод 1. След това въведете имейл адресите на разрешените потребители, както е описано в Метод 2.

Сега само изброените от вас потребители ще имат еднократно използване на купона.

Метод 3: Създаване на купон с ограничена роля

Този метод ограничава използването на купона до клиенти с определена потребителска роля на WordPress. В някои случаи това може да бъде по-лесно от въвеждането на дълъг списък с имейл адреси, както в Метод 2.

Бакшиш: Този метод може също да се комбинира с Метод 1, за да се гарантира, че всеки клиент с тази потребителска роля може да използва купона само веднъж.

Докато сте на страницата „Добавяне на нов купон“, погледнете секцията „Данни за купони“ и след това щракнете върху раздела „Ограничения за ролята“. Вече можете да поставите отметка в квадратчето, за да активирате ограниченията за роли, и след това да изберете една или повече потребителски роли. Списък с роли ще се появи, когато щракнете в полето „Потребителски роли“.

Метод 3: Създаване на купон с ограничена роля

Препоръчваме ви да персонализирате „Съобщение за грешка при невалидна роля“, за да стане ясно защо потребителите с други роли нямат достъп до промоцията.

Има няколко начина, по които може да искате да използвате този метод. Например, можете просто да зададете ролята на потребител на „Клиент“, така че вашите потребители да трябва да влязат, преди да могат да използват кода. Това ще ви позволи да следите по-добре клиентите си.

Друга идея е да зададете на най-лоялните си клиенти специална роля в WordPress, така че да можете да им предложите изключителни кодове на купони.

Можете също да използвате този метод за създаване на купони само за членове за вашия сайт за членство.

Публикуване и популяризиране на еднократния персонализиран купон

Който и метод да използвате, след като приключите с настройката на талона, ще трябва да щракнете върху бутона „Публикуване“ в горния десен ъгъл на страницата.

Публикувайте купона

Вашият купон вече е готов за използване и можете да започнете да уведомявате клиентите си за него. Как ще направите това зависи от типа купон, който сте създали и от кого искате да го използвате.

Например, можете да предложите купона на нови членове в имейла си за добре дошли или да наградите клиенти, които оставят отзив за продукт. Можете да създадете изскачащ прозорец с купон във вашия онлайн магазин или да включите специална оферта във вашия имейл бюлетин.

Надяваме се, че този урок ви помогна да научите как да създавате еднократни персонализирани кодове на купони в WooCommerce. Може също да искате да научите как да провеждате раздаване или конкуренция с RafflePress или да разгледате нашия списък с най-добрите плъгини за WooCommerce за вашия магазин.

Ако ви е харесала тази статия, моля, абонирайте се за нашия YouTube канал за видео уроци за WordPress. Можете също да ни намерите на Twitter и Facebook.Comments are closed.