четвъртък, август 11

Как да създадете персонализиран калкулатор в WordPress

0
20
Easily create a custom calculator in WordPress


Искате ли да създадете персонализиран калкулатор в WordPress?

Може би искате потребителите да могат да изчисляват нещо на целева страница или искате да използвате калкулатора като инструмент за генериране на повече потенциални клиенти за вашия бизнес.

В тази статия ще ви покажем как лесно да създадете персонализиран калкулатор в WordPress.

Защо да добавяте персонализиран калкулатор в WordPress?

Добавянето на персонализиран калкулатор към вашия уебсайт на WordPress позволява на потребителите ви бързо да изчисляват нещата, без да напускат уебсайта ви.

Например, в блог за здраве и фитнес на WordPress можете да добавите калкулатор за BMI, който позволява на потребителите бързо да изчисляват BMI, така че да знаят кой абонаментен план или продукт да закупят.

По същия начин можете да използвате персонализирани калкулатори за изчисляване на ипотека, плащания за автомобили, конфигурации на продукти, лихви по заема и др.

Персонализираните калкулатори също могат да бъдат полезен инструмент за генериране на потенциални клиенти на вашия уебсайт. Например, можете да помолите потребителите да предоставят своите имейл адреси, за да получат персонализираните резултати от инструмента за калкулатор, изпратени до входящата им кутия.

Като се има предвид това, нека да разгледаме как лесно да създадете персонализиран калкулатор в WordPress.

Създаване на персонализиран калкулатор в WordPress

Най-добрият начин да създадете персонализиран калкулатор за вашия уебсайт е да използвате Formidable Forms. Това е най-добрият плъгин за калкулатор на WordPress на пазара и най-лесният начин за създаване на всякакъв вид усъвършенствана форма.

Страхотни форми

Първото нещо, което трябва да направите, е да инсталирате и активирате приставката Formidable Forms. За повече подробности вижте нашето ръководство стъпка по стъпка как да инсталирате плъгин за WordPress.

След активиране ще трябва да инсталирате безплатната версия на приставката, наречена Formidable Forms Lite. Тази безплатна версия осигурява основната основа за разширени функции на плъгина.

След това трябва да посетите Страхотни формуляри » Глобални настройки страница, за да въведете лицензния си ключ за плъгин. Можете да намерите тази информация под вашия акаунт на уебсайта Formidable Forms.

Въведете лицензния ключ на Formidable Forms

Сега сте готови да създадете първия си персонализиран калкулатор за вашия уебсайт.

Просто се насочете към Страхотни » Форми страница и щракнете върху бутона Добавяне на ново.

Добавяне на нов формуляр за калкулатор

Това ще изведе списък с налични шаблони на формуляри, от които да избирате.

В полето за търсене въведете „Калкулатор“ и изберете категорията „Калкулатор“.

Изберете категория калкулатор

Това ще изведе списък с шаблони за калкулатори, от които да избирате. Formidable Forms се предлага с куп често използвани персонализирани калкулатори.

Просто щракнете, за да изберете и след това щракнете върху бутона за добавяне, за да използвате този формуляр. В името на този урок ще създадем калкулатор за възвръщаемост на инвестициите (Калкулатор за възвръщаемост на инвестициите).

Изберете вашия персонализиран шаблон за калкулатор

Плъгинът ще зареди интерфейса за създаване на формуляри на Formidable Forms с избрания от вас шаблон за калкулатор.

Оттук можете просто да посочите и щракнете, за да персонализирате полето на формуляра amy, ако е необходимо. Можете да щракнете върху поле, за да промените неговия етикет и свойства.

Редактирайте формуляра си за калкулатор

Можете също да добавите нови полета от лявата колона, като просто плъзнете и пуснете полето.

Добавете ново поле

След като сте доволни от полетата на формуляра, можете просто да кликнете върху бутона „Актуализиране“ в горния десен ъгъл на екрана.

Запазете калкулатора

Вашият персонализиран формуляр за калкулатор вече е готов и можете да го добавите към всяка публикация или страница на WordPress на вашия уебсайт.

Просто редактирайте съществуваща публикация/страница или създайте празна страница. На екрана на редактора на съдържание трябва да добавите блока Formidable Forms към вашата страница.

Добавете блок Formidable Forms

След като добавите блока, можете просто да кликнете върху падащото меню в настройките на блока и да изберете вашия формуляр за калкулатор на ROI.

Изберете формуляр ROI Calculator

Блокът Formidable Forms вече ще извлича и показва визуализацията на вашия формуляр за калкулатор в редактора на блокове на WordPress.

Преглед на калкулатора на ROI в редактора

Вече можете да продължите да редактирате страницата си или да я запазите и публикувате на уебсайта си.

След като приключите, можете да посетите страницата в нов раздел на браузъра, за да видите вашия калкулатор в действие.

Персонализиране на вашия формуляр за калкулатор в WordPress

Винаги можете да персонализирате всеки калкулатор, който създадете с Formidable Forms. Просто отидете на Страхотни » Форми страница и щракнете върху бутона за редактиране, за да промените формуляра си за калкулатор.

Редактирайте формуляра си за калкулатор

Всички промени, които направите във вашия формуляр, автоматично ще се покажат във всяка публикация или страница, където сте добавили този формуляр на вашия уебсайт.

Преглед на вашите записи във формуляра за калкулатор

Formidable Forms автоматично записва записи от формуляра на калкулатора във вашата база данни на WordPress.

Можете лесно да видите всички изчисления, извършени от потребителите, като посетите Страхотен » Записвания страница.

Преглед на записите във формуляра на калкулатора

От тук можете да щракнете върху отделни записи, за да видите данните, въведени от потребителите.

Като алтернатива можете също да филтрирате записи по конкретна форма на калкулатор, за да видите данните от всички записи във формат на таблица.

Въвеждане на данни в калкулатора

От тук можете също да изтеглите всички данни от калкулатора във формат CSV и да ги прегледате в софтуер за електронни таблици.

Нуждаете се от още повече прозрения? Превключете към раздела Отчети за вашите записи във формуляра и ще можете да видите подробни диаграми и графики за вашия калкулатор.

Преглед на отчети с данни от калкулатора

Например в нашия отчет за калкулатора на ROI можем да видим средния процент на ROI, представен от потребителите.

Средни стойности за данните от формуляра на вашия калкулатор

Тези диаграми ви дават бърза представа за това как потребителите взаимодействат с калкулаторите на вашия уебсайт и средните отговори. След това можете да използвате тази информация, за да приспособите съдържанието си към изискванията на вашата аудитория.

Улавяне на потенциални клиенти с вашия персонализиран калкулатор

Formidable Forms прави супер лесно добавянето на клиентски калкулатори в WordPress и свързването му с вашата услуга за имейл маркетинг.

Все пак ще трябва да подтикнете потребителите да използват калкулатора и да улавяте възможни клиенти и да увеличите продажбите.

Това е мястото, където OptinMonster идва. Това е най-добрият софтуер за генериране на потенциални клиенти на пазара и ви позволява лесно да конвертирате посетителите на уебсайта в абонати и клиенти.

Пример за изскачащ прозорец

Предлага се с инструменти като изскачащи прозорци за лайтбокс, плъзгащи се изскачащи прозорци, таймери за обратно отброяване, банери за горен и долен колонтитул и др. Всички те ви помагат да подтикнете потребителите да използват вашите персонализирани калкулатори.

OptinMonster също така идва с мощни правила за насочване и опции за персонализиране, за да покаже на потребителите насочени съобщения в точното време.

Пример за персонализиране

Надяваме се, че тази статия ви е помогнала да добавите персонализиран калкулатор в WordPress. Може също да искате да видите нашето ръководство за най-добрите бизнес телефонни услуги или да видите нашите съвети как да проследявате реализациите в WordPress.

Ако ви е харесала тази статия, моля, абонирайте се за нашия YouTube канал за видео уроци за WordPress. Можете също да ни намерите на Twitter и Facebook.



Comments are closed.