четвъртък, август 11

Как да създадете целева страница за реклами във Facebook в WordPress

0
31
How to Create a Facebook Ads Landing Page in WordPress


Искате ли да създадете целева страница в WordPress за вашите Facebook реклами?

Правилната целева страница ще мотивира посетителите от вашата рекламна кампания във Facebook да предприемат действия и ще ги превърне в потенциални клиенти и клиенти.

В тази статия ще ви покажем как да създадете целева страница за реклами във Facebook с висока конверсия в WordPress.

Защо да създавате целева страница за реклами във Facebook в WordPress?

Пускате ли Facebook реклами? Когато някой във Facebook кликне върху една от вашите реклами, искате да го насочите към вашия уебсайт на WordPress.

Но ако попаднат на началната ви страница, може да загубят интерес или да не могат да намерят това, което търсят. Ето защо вместо това искате да свържете към специална целева страница.

Целевата страница, известна още като страница за изстискване, е предназначена за конкретна цел и високи проценти на реализация. Това е мястото, където тези, които са отговорили на вашата реклама, могат да научат повече за това, което популяризирате, и да предприемат следващата стъпка.

Ефективната целева страница ще съответства на дизайна, тона и съдържанието на вашата реклама. Това ще предаде усещане за неотложност, което мотивира потребителя да действа сега.

Можете да използвате изображения и видео, за да обясните бързо подробна информация и социални доказателства, като препоръки и отзиви, за да демонстрирате защо другите хора обичат вашия бизнес.

Като се има предвид това, нека да разгледаме как да създадем целева страница за реклами във Facebook в WordPress.

Как да създадете целева страница за реклами във Facebook в WordPress

Първо, трябва да инсталирате и активирате плъгина SeedProd. За повече подробности вижте нашето ръководство стъпка по стъпка как да инсталирате плъгин за WordPress.

SeedProd е най-добрият плъгин за целева страница за WordPress и ви позволява да създавате всякакъв тип целева страница бързо и лесно без никакви умения за кодиране или дизайн. Въпреки че има безплатна версия на SeedProd, ние ще използваме Pro версията, тъй като предлага по-мощни функции.

При активиране ще видите екран за добре дошли, където можете да въведете лицензния си ключ. Можете да намерите тази информация под вашия акаунт на уебсайта на SeedProd. След като поставите лицензния си ключ, ще трябва да щракнете върху бутона „Проверка на ключа“.

Въведете вашия лицензионен ключ SeedProd

След това трябва да превъртите надолу, докато не видите бутона „Създаване на първата си страница“.

Просто щракнете върху бутона, за да започнете.

Кликнете върху „Създайте своята първа страница“

Това ще ви отведе до таблото за управление на целевата страница на SeedProd, където можете да видите режимите на целевата страница за различни типове страници.

Трябва да щракнете върху бутона с надпис „+ Добавяне на нова целева страница“, за да започнете.

Кликнете върху „Добавяне на нова целева страница“

След това трябва да изберете шаблон като отправна точка за вашата страница. SeedProd идва с десетки красиви шаблони за целеви страници, спретнато организирани за различни типове кампании.

Можете да филтрирате шаблоните, като щракнете върху един от разделите в горната част, като например „Притискане на потенциални клиенти“. Когато задържите курсора на мишката върху шаблон, можете да го прегледате, като щракнете върху иконата на лупа, или да го изберете, като щракнете върху червената икона за отметка.

Изберете шаблон, като щракнете върху иконата за отметка

След като изберете шаблон, ще бъдете помолени да дадете име на новата си страница.

URL адресът на страницата ще бъде попълнен автоматично, но можете да го промените, ако желаете. Ще трябва да добавите този URL към вашата реклама във Facebook по-късно, така че запишете си го.

Въведете подробности за новата си страница

След като щракнете върху бутона с надпис „Запазване и започнете да редактирате страницата“, ще бъдете отведени до конструктора на страници с плъзгане и пускане на SeedProd.

Ще видите блокове отляво, които ви позволяват да добавяте съдържание към вашата целева страница, като заглавия, списъци, изображения или бутони, както и визуализация на това как ще изглежда страницата ви отдясно.

Създател на страници с плъзгане и пускане на SeedProd

За да създадете ефективна целева страница, ще трябва да я персонализирате, за да съответства на вашата реклама във Facebook. Можете да промените всичко в прозореца за визуализация, просто като щракнете върху него, и да добавите допълнителни блокове, като използвате плъзгане и пускане.

Първо, трябва да щракнете върху заглавието, за да можете да видите съдържанието му вляво на екрана, където можете да го редактирате, за да съответства на вашата реклама. Просто изтрийте съществуващия текст и въведете своя собствен.

Редактирайте заглавието

Ще видите лента с инструменти за форматиране точно над текстовото поле, а отдолу има икони за подравняване на текста, плъзгач за регулиране на размера на шрифта и други. Ще намерите повече опции за форматиране в раздела Разширени, като типография, цвят и сянка на текста, разстояние и видимост на устройството.

След това ще добавим различно фоново изображение в горната част на страницата. За да направите това, преместете мишката си в горната част на прозореца за визуализация, докато не видите лилава лента с инструменти. След това трябва да щракнете върху иконата на зъбно колело, за да покажете настройките за този раздел.

Щракнете върху иконата за настройки на лилавата лента с инструменти

Тук можете да промените фоновото изображение, за да съответства на вашата реклама във Facebook. Трябва да щракнете върху иконата на червено фоново изображение, за да отворите медийната си библиотека на WordPress. Тук можете да изберете или качите фоновото изображение от вашата реклама.

Можете също да персонализирате полето за абонамент за optin, което е включено в шаблона. За да направите това, трябва да задържите курсора на мишката върху имейл адреса и след това да щракнете върху иконата на зъбно колело, за да покажете настройките за този блок.

Персонализирайте формуляра Optin

Вече можете да персонализирате полетата на optin и размера и подравняването на полето. Можете също да промените текста, размера и цвета на бутона „Изпращане“ и да персонализирате успешното действие.

Ако вашата промоция е оферта с ограничено време, тогава е разумно да добавите усещане за неотложност с таймер за обратно отброяване. За да направите това, просто намерете блока „Отброяване“ и го плъзнете на страницата си.

Добавете блок с таймер за обратно отброяване

След това трябва да зададете дата и час на изтичане.

След като щракнете върху иконата на зъбно колело, за да получите достъп до настройките на блока, ще можете да изберете датата и часа, когато офертата приключва. Не забравяйте да изберете правилната часова зона.

Конфигурирайте блока на таймера за обратно отброяване

След като сте доволни, че вашата целева страница съвпада с рекламата във Facebook и съдържа цялата необходима информация, е време да я публикувате.

За да направите това, трябва да щракнете върху бутона на падащото меню до Запиши в горния десен ъгъл и след това да щракнете върху „Публикуване“.

Когато приключите, публикувайте целевата си страница

Как да свържете вашата Facebook реклама към вашата целева страница

След като вашата целева страница е публикувана, можете да добавите връзката към вашата реклама във Facebook.

Трябва да отидете на страницата си във Facebook, където можете да създадете или редактирате вашата реклама. За да създадете нова реклама, трябва да отидете до „Рекламен център“ и да кликнете върху бутона „Създаване на реклама“. Или можете да получите достъп до съществуващите си реклами, като щракнете върху „Всички реклами“.

Отворете рекламния център на Facebook

В горната част на рекламата си ще забележите раздел, наречен „Цел“.

Това трябва да гласи „Получете повече посетители на уебсайта“. Ако не е така, трябва да щракнете върху бутона „Промяна“, за да го коригирате.

Изберете целта Получаване на повече посетители на уебсайта

След това трябва да изберете „Получете повече посетители на уебсайта“ от списъка.

След това щракнете върху бутона „Запазване“, за да запазите избора си.

Изберете целта Получаване на повече посетители на уебсайта

След това трябва да превъртите надолу до полето URL адрес на уебсайта и да въведете URL адреса на целевата страница, който сте отбелязали по-рано.

Въведете URL адреса на вашата целева страница

След като сте доволни от рекламата си и сте избрали метод на плащане, трябва да кликнете върху бутона „Промотиране сега“ в долната част на страницата, за да пуснете рекламата си във Facebook на живо.

Щракнете върху бутона Популяризиране сега

Това е! След това може да искате да настроите проследяване във вашия уебсайт, за да можете да измерите ефективността на целевата страница на вашата реклама във Facebook. Можете да научите как, като следвате нашето ръководство стъпка по стъпка за опростено проследяване на реализациите в WordPress.

Надяваме се, че този урок ви помогна да научите как да създадете целева страница за Facebook реклами в WordPress. Може също да искате да научите как да създавате имейл бюлетин по правилния начин или да разгледате нашия списък с доказани начини за печелене на пари от онлайн блогове с WordPress.

Ако ви е харесала тази статия, моля, абонирайте се за нашия YouTube канал за видео уроци за WordPress. Можете също да ни намерите на Twitter и Facebook.Comments are closed.