четвъртък, август 11

Как да създадете WordPress формуляр с инструмент за избор на дата

0
20
Adding a date picker to a WordPress form


Имате ли нужда хората да избират дата, когато попълнят формуляр на вашия уебсайт?

Може би искате да знаете подходящ момент да им се обадите, или може би искате да съберете информация като дата на раждане и т.н. Тук може да ви помогне полето за избор на дата.

В тази статия ще ви покажем как да създадете WordPress формуляр с инструмент за избор на дата.

Създаване на WordPress формуляр с инструмент за избор на дата

За този урок ще използваме WPForms. Това е един от най-добрите плъгини за формуляри за контакт там и можете да го използвате за всякакви различни форми.

Ще трябва да инсталирате и активирате приставката WPForms на вашия сайт. Ако не сте сигурни как да направите това, разгледайте нашето ръководство стъпка по стъпка как да инсталирате плъгин за WordPress.

След като активирате приставката, отидете на WPForms » Добавяне на ново във вашето табло за управление на WordPress.

Създаване на нов формуляр с помощта на WPForms

Ще се появи конструкторът на WPForms. Първо въведете име за вашия формуляр. След това задръжте курсора на мишката върху шаблон и щракнете върху бутона, за да го изберете. Ще използваме шаблона за прост формуляр за контакт.

Избиране на шаблона за прост формуляр за контакт, за да започнете да създавате своя формуляр

WPForms автоматично ще създаде формуляр за вас, използвайки този шаблон. Ето стандартната проста форма за контакт.

Формулярът за контакт по подразбиране, създаден от WPForms

Вече можете да редактирате формуляра по какъвто и да е начин.

Нека добавим полето за избор на дата.

В конструктора на формуляри ще видите всички полета, които можете да добавите към формуляра си в дясната колона. Превъртете надолу до раздела Fancy Fields и ще видите полето Дата/Час.

Полето за дата/час под секцията „Фантазични полета“.

Плъзнете и пуснете полето до желаното място във вашия формуляр. Поставихме го точно под полето Имейл на нашия формуляр.

Полето Дата/Час е добавено към формуляра

След това щракнете върху полето, за да го редактирате. Това ще изведе раздела „Опции на полето“ от лявата страна на екрана.

Можете да промените етикета на полето, което по подразбиране е „Дата/Час“. Ще използваме „Предпочитано време за телефонно обаждане“ за нашата област.

Можете също да промените формата на полето, като използвате падащото меню Формат. Например, може да искате да използвате само дата и никакъв час, като например за поле за дата на раждане.

Можете също да поставите отметка в квадратчето Задължително, ако искате да направите това поле задължително. Това означава, че потребителят ще трябва да избере дата и час, преди да може да изпрати формуляра.

Редактиране на полето за дата/час, за да промените опциите

Можете също да добавите всякакви други нови полета, които искате да използвате. Просто щракнете върху раздела „Добавяне на полета“, след което плъзнете и пуснете полето във вашето поле. За да редактирате поле, просто кликнете върху него.

Задаване на разширени опции за вашия инструмент за избор на дата

По подразбиране инструментът за избор на дата във вашия формуляр ще бъде календар с падащо меню за час до него. Потребителят просто щракне върху ден, за да избере тази дата.

Инструмент за избор на дата по подразбиране (стил на календара)

Падащото меню по подразбиране е 12-часов часовник с интервали от 30 минути, както следва:

Инструмент за избор на време по подразбиране (падащ списък на интервали от 30 минути)

Може да искате да промените начина, по който работи инструментът за избор на дата. Това е лесно да се направи в WPForms. В раздела Опции на полето превъртете надолу до Разширени опции.

След това щракнете върху стрелката, за да отворите този раздел.

Преглед и промяна на разширените опции за полето Дата/час

Тук можете да направите много промени. Например, може да искате да промените формата на датата. По подразбиране е мм/дд/гггг.

Избиране на формата на датата от падащото меню Опции за дата

Можете също да превключите от инструмента за избор на дата към падащо меню за дата, ако предпочитате. В този случай потребителят избира месец, ден и година от падащите полета, както следва:

Падащото поле за дата в действие във формуляр

Можете също да промените инструмента за избор на време. По подразбиране е 12-часов часовник, но можете да го превключите на 24-часов часовник, ако предпочитате. Можете също да промените интервалите на 15 минути или 1 час вместо 30 минути.

Промяна на интервалите от време за вашия инструмент за избор на дата

След като сте доволни от формуляра си, можете да го запазите, като щракнете върху бутона Запиши горе вдясно.

Може също да искате да настроите своя формуляр, така че лицето, което попълва формуляра, да получи копие на данните, които е изпратил.

Това може да бъде полезно, например, ако планират разговор с вас. Те ще имат запис по имейл за времето за разговори, което са резервирали.

Можете да направите това, като следвате инструкциите в нашия урок за създаване на формуляр за контакт с множество получатели.

Добавяне на вашия формуляр към вашия уебсайт

Можете или да добавите своя формуляр към съществуваща страница (или публикация) на вашия сайт, или можете да създадете нова. За да създадете нова страница, отидете на Страници » Добавяне на ново във вашето табло за управление на WordPress.

След това ще трябва да добавите нов блок към страницата си. Щракнете върху (+), за да добавите блока, след което изберете блока WPForms. Можете да го намерите в секцията Widgets или можете да го потърсите с помощта на лентата за търсене.

Добавяне на блока WPForms към вашата страница или публикация

След това ще трябва да изберете своя формуляр от падащото меню WPForms, както следва:

Избиране на правилния формуляр от падащото меню WPForms

Това е всичко, което трябва да направите. Вече можете да публикувате страницата си и вашият формуляр ще бъде на живо на вашия уебсайт. Трябва да изглежда нещо подобно:

Готовият формуляр за избор на дата е на живо на уебсайта

Забележка: Стилът на формуляра ще зависи от темата на WordPress, която използвате.

Всички формуляри, създадени с WPForms, са готови за мобилни устройства и ще работят на всякакви мобилни устройства. Инструментът за избор на дата на WPForms също е удобен за мобилни устройства и работи на всички размери на екрана.

Мобилен преглед на инструмента за избор на дата в WordPress формуляр

Винаги е добра идея да тествате формуляра си, за да се уверите, че работи, както сте очаквали. Ако не получавате имейли, но сте сигурни, че настройките ви за уведомяване са правилни, нашата статия за това как да коригирате проблема, който WordPress не изпраща имейл, трябва да ви помогне.

Можете да направите промени във вашия формуляр, като отидете на WPForms » Всички формуляри. След това просто щракнете върху заглавието на вашия формуляр или върху връзката Редактиране под заглавието, за да го редактирате.

Редактиране на формуляр, който вече сте създали в WPForms

След като запазите формуляра си, той ще бъде актуализиран автоматично на уебсайта ви.

Надяваме се, че тази статия ви е помогнала да научите как да създадете WordPress формуляр с инструмент за избор на дати. Може също да искате да разгледате нашите статии за това как да блокирате спам във формуляра за контакт в WordPress и как да проследявате и намалявате изоставянето на формуляри в WordPress.

Ако ви е харесала тази статия, моля, абонирайте се за нашия YouTube канал за видео уроци за WordPress. Можете също да ни намерите на Twitter и Facebook.Comments are closed.