четвъртък, август 11

Как да създадете XML и HTML Sitemap за WordPress

0
51
Как да създадете XML и HTML Sitemap за WordPress


Ако сте уеб администратор и знаете нещо или две за SEO, тогава трябва да знаете, че наличието на Sitemap на уебсайт може да бъде много полезно. Има два типа карти на сайта, които можете да направите. Едната е XML Sitemap и след това има HTML Sitemap. В тази статия ще споделим WordPress плъгините, които са ви необходими за създаване на XML Sitemap и за създаване на HTML Sitemap.

Sitemap помага на ботовете на търсачките да намерят всяка страница на вашия сайт. Това е страница, която съдържа всички URL адреси във вашия сайт, така че ще има всякакви страници, които можете да си представите. Има плюсове и минуси на всеки тип карта на сайта. Причината, поради която трябва да имате XML Sitemap, е, че тя поставя честота и важност на всяка страница, така че ботовете да знаят точно какво да посетят и коя страница е по-важна. Причината, поради която HTML Sitemap е важна, е, че е удобна за потребителя, за разлика от XML Sitemap.

За да имате XML Sitemap като нашата, всичко, което трябва да направите, е да изтеглите приставката, наречена Google XML Sitemaps

За да имате HTML Sitemap, трябва да изтеглите приставката, наречена HTML Page Sitemap

И двете от тези плъгини са надеждни и имат много опции, през които можете да преминете. Ако имате някакви проблеми с този плъгин, не се колебайте да го публикувате в коментарите.

Leave a reply