четвъртък, август 11

Кога е най-доброто време за публикуване на блог (+ как да го тествате)

0
28
What is the best time to publish a blog and how to test it


Търсите ли най-доброто време за публикуване на вашите статии, за да получите най-голяма ангажираност?

Намирането на подходящото време за публикуване може да ви помогне да привлечете повече посетители, да получите повече коментари, социални споделяния и препратки. Също така може да ви помогне да видите кога аудиторията ви е най-активна и да увеличи шансовете ви да станете вирусни.

В тази статия ще споделим кое е най-доброто време за публикуване на публикация в блог и как можете да я тествате за вашия уебсайт.

Най-доброто време за публикуване на публикации в блога

Ако току-що сте стартирали нов блог, тогава вероятно търсите начини да привлечете повече хора да четат съдържанието ви.

Въпреки че има много начини да увеличите трафика на вашия блог, може би се чудите, може ли публикуването на съдържание в определен час и дата да ви помогне да получите повече посетители?

През годините бяха направени много проучвания, за да се намери идеалното време за публикуване на публикация в блог. Например, едно проучване установи, че 70% от хората четат блогове сутрин и че средното най-добро време за публикуване на публикации в блог за максимален трафик е Понеделник около 11 часа EST.

Въпреки това, друго проучване, което анализира милиони публикации в блогове, установи, че няма разлика в броя на споделянията или трафика в различните дни от седмицата.

След като анализирахме всички различни проучвания, открихме, че основният извод е, че най-доброто време за публикуване на публикации в блог е различно за всеки уебсайт.

Един блог може да получи най-голям трафик, като публикува в понеделник в 11 часа сутринта, докато друг може да получи повече гледания, като публикува в събота вечер.

Всичко зависи от вашата аудитория.

Не можете да изберете нито един ден от седмицата, за да публикувате цялото си съдържание и да се надявате да получите повече ангажираност въз основа на проучване. Това е така, защото повечето от проучванията предоставят обобщен поглед върху множество индустрии.

По-добре е да направите свое собствено тестване и да разберете кое време и ден работят най-добре за вашия уебсайт. Можете да тествате различни дни и часове, за да видите кога получавате най-много трафик, социални споделяния и коментари.

Добрата новина е, че е доста лесно да се тества времето за публикуване в WordPress.

Нека да разгледаме как можете да намерите най-доброто време за публикуване на публикациите в блога си в WordPress.

Как да тествате най-доброто време за публикуване в WordPress

Най-лесният начин да откриете най-доброто време за публикуване на публикации в блогове в WordPress е като използвате MonsterInsights.

Това е най-добрият плъгин за Google Analytics за WordPress и над 3 милиона фирми го използват, включително Microsoft, Bloomberg, PlayStation и Subway.

MonsterInsights

Използвайки MonsterInsights, можете да тествате най-доброто време за публикуване чрез тяхната функция за персонализирани измерения, която проследява данните за посетителите в реално време.

Нека разгледаме и двата начина, по които можете да тествате най-доброто време за публикуване на публикации в блога.

1. Настройка на анализ на времето за публикуване

По подразбиране Google Analytics не проследява времето за публикуване на публикациите ви в блога. Можете обаче да използвате MonsterInsights, за да добавите това проследяване, като използвате персонализирана величина.

Персонализираните величини помагат за проследяване на допълнителни данни като популярни автори, популярен тип публикация и най-добро време за публикуване в Google Анализ.

Най-добрата част от използването на MonsterInsights е, че не е нужно да докосвате нито един ред код, за да добавите проследяване на персонализирани измерения на уебсайта си.

Забележка: Ще ви трябва версията MonsterInsights Pro, защото включва добавката за персонализирани размери. Освен това получавате и други разширени функции за проследяване и отчети на таблото за управление, включително отчети в реално време.

Първо, ще трябва да инсталирате и активирате плъгина MonsterInsights. Ако имате нужда от помощ, моля, вижте нашето ръководство за това как да инсталирате плъгин за WordPress.

При активиране ще бъдете отведени до Прозрения от вашето табло за управление на WordPress и ще видите екрана за добре дошли за MonsterInsights. Продължете и щракнете върху бутона „Стартиране на съветника“, за да добавите Google Анализ към вашия сайт.

Стартирайте съветника за настройка

За повече подробности, моля, вижте нашето ръководство за това как да инсталирате Google Analytics на уебсайт на WordPress.

След това можете да се насочите към Прозрения » Добавки от вашето табло за управление на WordPress и след това превъртете надолу до добавката „Размери“. След това щракнете върху бутона „Инсталиране“ и добавката ще се активира автоматично.

Ще видите промяната на състоянието от „Не е инсталирано“ на „Активно“.

Активирайте добавката за размери

След като добавката е активна, можете да отидете на Статистика » Настройки.

След това отидете до раздела „Реализации“.

Настройки за преобразуване

След това превъртете надолу до секцията „Персонализирани размери“.

Тук ще трябва да щракнете върху бутона „Добавяне на ново персонализирано измерение“, за да започнете да добавяте проследяване на времето за публикуване.

Добавете нова персонализирана величина

След това просто изберете величината „Публикувано в“ от падащото меню.

Не забравяйте да запазите промените си, когато сте готови.

Изберете публикувани в измерение

Сега ще трябва да добавите към персонализирани величини в Google Анализ.

Ще ви покажем как да създавате измерения в по-старите версии на Google Analytics (наречени Universal Analytics) и новата версия на Google Analytics 4.

Добавете персонализирани величини в Universal Analytics

Първо, ще трябва да посетите уебсайта на Google Analytics и да влезете в акаунта си. Просто изберете собствеността на вашия уебсайт от менюто в горната част.

Изберете собственост на уебсайт

След това отидете до Админ страница.

След това щракнете върху опциите „Създаване на дефиниции“ и „Персонализирани размери“ под колоната „Свойство“.

Изберете персонализирани размери

След това можете да кликнете върху бутона „+ Нова персонализирана величина“.

Щракнете върху нова персонализирана величина

Въведете име за вашата персонализирана величина на следващия екран.

След това щракнете върху бутона „Създаване“.

Въведете име на измерение

Сега ще видите кодове за вашите персонализирани размери.

Просто щракнете върху бутона „Готово“ в долната част.

Щракнете върху бутона готово

Вашата персонализирана величина вече ще бъде създадена в Google Анализ.

Просто се уверете, че номерът на индекса в Google Analytics съвпада с идентификатора на персонализираните измерения в MonsterInsights. Ако това е първата персонализирана величина, която настройвате, и двете автоматично ще бъдат „1“, така че няма нужда да я коригирате.

Съвпадение с идентификатор на величина

Добавете персонализирани величини в Google Анализ 4

За да настроите персонализирани величини във версията на Google Анализ 4, продължете напред и влезте в акаунта си.

След това ще трябва да отидете на Конфигуриране от менюто отляво.

Отидете на конфигуриране

След това преминете към опцията „Персонализирани дефиниции“ от лявото меню и след това щракнете върху бутона „Създаване на персонализирана дефиниция“.

Създайте нова персонализирана величина

Сега ще трябва да въведете подробности за новата си персонализирана величина. Просто въведете име за измерението и добавете описание за своя собствена справка. Ще наречем новата персонализирана величина „Най-добро време за публикуване“.

Когато избирате Обхват, продължете и изберете „Събитие“ от падащото меню. И накрая, въведете параметър за събитие, който искате величината да използва и да показва в отчетите, като „publication_time“.

Въведете подробности за персонализираната дефиниция

След като въведете тези данни, не забравяйте да щракнете върху бутона „Запазване“, когато сте готови.

Успешно създадохте персонализирана величина в Google Анализ, за ​​да запишете най-доброто време за публикуване на уебсайта си.

Сега можете да продължите напред и да видите най-добрите времена за публикуване на вашия сайт и да видите кога получавате най-голям трафик.

С MonsterInsights можете да видите отчета за размерите във вашето табло за управление на WordPress. Просто се насочете към Прозрения » Отчети от вашето табло за управление на WordPress и след това отидете на отчета „Размери“.

Най-добър отчет за времето за публикуване

Използвайки данните от таблото за управление на статистиката, можете да видите показванията на страници на различни дати и часове. Продължете и насрочете публикациите си в блога в най-доброто време за публикуване и увеличете трафика на блога си.

2. Наблюдавайте посетителите в реално време за най-добро време за публикуване

Можете също да прегледате отчета в реално време в MonsterInsights, за да видите колко посетители получавате веднага след публикуване и популяризиране на публикация в блог.

Просто отидете на Прозрения » Отчети и след това отидете до отчета „В реално време“, за да видите отчета.

Отчет в реално време

След това можете да наблюдавате отчета, след като публикувате публикация и да я споделите с читателите си. Това ще ви помогне да откриете най-доброто време за публикуване на публикация в блог.

Публикуването на публикациите в блога ви в точното време не е единственият начин да увеличите трафика си. Ако публикациите ви в блога са правилно оптимизирани за търсачките, те ще продължат да получават повече трафик с течение на времето, дълго след като бъдат публикувани. С течение на времето това ще ви осигури повече трафик, отколкото публикуването в определен ден или час.

За да започнете да оптимизирате уебсайта си, за да получите повече трафик от търсене с течение на времето, вижте нашето най-добро ръководство за WordPress SEO.

Друг доказан начин да получите повече трафик към новите си публикации в блога е да използвате push известия. Това е топ 10 източник на трафик на UpScale. Ето как да добавите push известия в WordPress.

Надяваме се, че тази статия ви е помогнала да научите кое е най-доброто време за публикуване на блог и как да го тествате. След това можете да видите нашето ръководство за това как да изберете най-добрия хостинг на WordPress или да видите нашия експертен избор от най-добрите услуги за имейл маркетинг.

Ако ви е харесала тази статия, моля, абонирайте се за нашия YouTube канал за видео уроци за WordPress. Можете също да ни намерите на Twitter и Facebook.Comments are closed.