четвъртък, август 11

Най-доброто от най-добрите уроци за WordPress за 2010 г

0
26
Най-доброто от най-добрите уроци за WordPress за 2010 г


2010 беше страхотна година за WordPress общността. Имаме много страхотни функции в WordPress 3.0. Имахме страхотни WordCamps по целия свят. През тази година написахме много страхотни уроци и искаме да ви посочим някои от най-добрите в този списък. Ще добавим и статии от други блогове, които може да ви бъдат полезни.

Статии за начинаещо ниво

Тези статии са за потребители на WordPress за начинаещи, извлечени предимно от нашата категория Ръководство за начинаещи на WordPress.

Коя платформа за блогове трябва да използвате? (Инфографика) – Тази инфографика е визуален дисплей на резултатите от анкетата, взети от диаграмата на Дарън Роуз. Вижте коя платформа за блогове предпочитат другите потребители.

Самостоятелно хостван WordPress.org срещу безплатен WordPress.com [Infographic] – Тази инфографика прави едно до друго сравнение на плюсовете и минусите на всеки. Това трябва да ви позволи да вземете правилното решение за себе си.

Ръководство стъпка по стъпка за инсталиране на плъгин за WordPress – WordPress е страхотен, защото има множество плъгини, налични за потребителите, което прави всичко лесно за нас. Тази статия ви показва как можете да инсталирате WordPress плъгин във вашия сайт.

Как да инсталирате Google Analytics в WordPress за начинаещи – Този урок съдържа много подробности за настройката на Google Analytics и инсталирането му в WordPress. Всеки трябва да използва това, за да проследява статистиката на уебсайта си.

Ръководство стъпка по стъпка за настройка на FeedBurner за WordPress – Тази статия ви показва как можете да настроите Feedburner, за да получавате анализи за вашите абонати.

Как да направите лепкави публикации в WordPress – WordPress има функция за създаване на лепкави публикации, но много начинаещи не знаят как да го използват. Този прост урок Как да ви показва как да създавате лепкави публикации в WordPress.

Уроци и трикове за WordPress на UpScale

Списъкът със статии по-долу са тези, включени в UpScale през 2010 г., които смятаме, че ТРЯБВА ДА ВИДИТЕ.

Най-търсените хакове и плъгини за Twitter за WordPress – Включва най-търсените хакове и плъгини за Twitter за WordPress.

Как да добавите Twitter @anywhere в WordPress – Много подробен текст, който обхваща как да използвате платформата Twitter Anywhere в WordPress.

Мега колекция от икони за социални медии за блогъри на WordPress – Тази витрина включва някои от най-добрите БЕЗПЛАТНИ икони за социални медии, които дизайнерите и блогърите на WordPress могат да използват.

Как да добавите персонализирани приспособления за табло в WordPress – Добавянето на приспособления за табло за управление е често срещана тенденция, която виждаме при дизайнерите на WordPress. Това е нещо, което хората трябва да направят, за да добавят информация за контакт с разработчиците и други подобни. Този урок ви показва как можете да направите точно това.

Как да вмъкнете реклами в съдържанието на публикацията си в WordPress – Чудили ли сте се някога как хората показват реклами след първия или втория параграф от публикацията си? Е, този трик ще ви покаже как можете да направите същото във вашия WordPress сайт.

Как да пренапишете имената на гост автори в WordPress с персонализирани полета – Този изключително полезен трик е много полезен за блогове, които включват еднократни постери за гости.

Автоматичен начин за правене на уеб екранни снимки в WordPress – Като разработчик или дори като блогър, може да искате да показвате външни изображения на сайтове в сайта си. Тази статия ви показва как можете да използвате плъгин за WordPress, за да получите екранни снимки на уебсайтове на живо, които са без марка.

Как да управлявате рекламите си с OIO Publisher – Това е преглед на приставката на комерсиален плъгин, известен като OIO Publisher, който използваме на нашия сайт. Това е един от най-добрите плъгини за управление на реклами за WordPress досега.

Как да показвате условни маркери за навигация по страници/публикации в WordPress – Посещавали ли сте някога сайт, където има стил за връзки за навигация на публикации, но там няма връзки? Изглежда доста грозно и отвлича вниманието на потребителя. Тази статия споделя как можете да добавите условен маркер за връзки за навигация на публикации/страници, за да осигурите най-добрия стил за дизайна на вашия блог.

Как да добавите бутон за харесване на Facebook в WordPress – Откакто добавихме бутона за харесване на Facebook, това направи Facebook вторият най-голям източник на трафик към нашия сайт. Този урок показва как можете да добавите и бутона за харесване във FB.

Как да използвате персонализирани типове публикации в WordPress 3.0 – Тази статия съдържа видео и урок за препис, който ви показва как да добавяте и използвате персонализирани типове публикации (съдържание) в WordPress.

25+ изключително полезни трика за файла с функции на WordPress – Във вашата папка с теми на WordPress се намира най-мощният тематичен файл, известен като functions.php. Както подсказва името, този файл добавя уникални функции към вашата инсталация на WordPress. Тази статия показва някои от най-полезните трикове за файла с функции.

Как да създадете отделен шаблон за страница за публикации в блога на WordPress – Използвате ли WordPress като CMS с персонализирана начална страница и искате да имате отделна страница в блога? Е, тази статия е само за вас, защото показва как можете да използвате шаблони на страници, за да създадете отделна страница за публикации в блога.

Полезни трикове за конфигуриране на WordPress, които може да не знаете – Ако functions.php е най-мощният файл на WordPress теми, то wp-config.php е най-мощният файл от цялата инсталация на WordPress. Тази статия показва някои от полезните трикове за този файл.

Как приставката за WordPress влияе върху времето за зареждане на вашия сайт – Въпреки че плъгините са страхотни, някои добавят допълнителни неща към вашия сайт, карайки го да се зарежда бавно. Тази редакционна статия описва подробно как да използвате всички плъгини, които искате, като същевременно поддържате времето за зареждане до минимум.

Как да инсталирате и настроите W3 Total Cache за начинаещи – Това е най-мощният плъгин за кеширане за WordPress и всеки сайт на WordPress трябва да го използва. Тази статия е ръководство стъпка по стъпка, показващо как да настроите и инсталирате този мощен плъгин, който се използва на топ сайтове като Mashable и други.

Как да стилизирате всяка публикация в WordPress по различен начин – Искате ли да стилизирате всяка своя публикация по различен начин, може би въз основа на категория, или въз основа на автори или броя на коментарите? Е, тази статия показва различни начини, по които можете да стилизирате публикациите си в WordPress.

Създаване на персонализирана целева страница в WordPress с Impact Plugin – Използвате ли WordPress като платформа за провеждане на вашите партньорски маркетингови кампании? Well Impact Page Builder ви позволява да създавате персонализирани целеви страници в WordPress. Вижте този урок за това как да използвате този комерсиален плъгин.

Направете своя WordPress Mobile Friendly с WPTouch Pro – В тази нова технологична ера, в която мобилният трафик се увеличава, всеки трябва да обмисли създаването на мобилна версия на своя уебсайт. WP Touch PRO, плъгин за WordPress, прави това лесно за всички. Вижте тази статия за опциите, които плъгинът може да предложи.

Какво, защо и как да за форматите за публикации на WordPress в WordPress 3.1 – WordPress идва с нова версия 3.1 много скоро. Тази нова функция добавя допълнителен слой от стилизиращи публикации в WordPress. Нашата статия ви показва как точно ще можете да използвате тази нова функция.

Как да вградите действителни туитове във вашите публикации в блога на WordPress – Виждаме увеличение на блогърите, цитиращи туитове, но повечето се стараят и прекарват твърде много време в това. Тази статия показва най-лесния и НАЙ-ДОБРИЯ начин за цитиране на туитове.

Как да изтекат публикациите или частичното съдържание на публикации в WordPress – Винаги има моменти, когато изпълнявате чувствителна към времето сделка на вашия сайт, която искате да изтече. Често тези публикации са в категория като Новини или Състезания, но има моменти, когато не искате това. Ами ако имаше начин да се отървем изцяло от публикацията? Ами просто да се отървете от част от съдържанието на публикацията? Е, тази статия ще сподели два плъгина, които могат да ви позволят да изтекат публикациите или частично публикувано съдържание в WordPress.

Как да инсталирате и настроите WordPress SEO Plugin от Yoast – WordPress SEO Plugin е най-пълният и най-мощен SEO плъгин, създаден за WordPress до момента. Тази статия ще ви покаже как да инсталирате и настроите WordPress SEO Plugin от Yoast и да използвате всички страхотни функции, които са вградени.

Как да създадете пълни резервни копия на WordPress с BackupBuddy – Подробен преглед на това как да използвате приставката Backup Buddy WordPress за създаване на резервни копия на вашия WordPress сайт.

Как да добавите персонализирано съдържание и напълно да манипулирате вашите RSS емисии – Много готина статия, която показва как да добавите персонализирано съдържание към вашите RSS емисии.

Трикове и уроци за WordPress на други страхотни сайтове

Разширете WordPress с персонализирани полета – Страхотна редакционна статия, която показва как можете да разширите силата на WordPress, като използвате персонализирани полета по много различни начини.

Как да покажете страничната лента на WordPress на други (не-WP) сайтове – Много готин трик, който ви позволява да вземете страничната лента на WordPress на други сайтове, които не са WP.

Начало на разработката на WordPress – Поглед към общите функции – Тази статия показва някои от общите функции, за които всеки трябва да знае, ако иска да разработи за WordPress.

Как да персонализирате административната зона на WordPress – Много готина статия, която показва как можете да персонализирате бекенда на WordPress за вашите клиенти.

Витрина на блогове с уникален дизайн на публикации – Брилянтна витрина на блогове с уникални дизайни на публикации в блогове.

Как да настроите URL адреси като изречения в WordPress – Райън Имел показва тук много готин начин за създаване на URL адреси на WordPress като изречения.

Партньорски връзки и SEO в WordPress – Много добра редакционна статия, която обхваща как партньорските връзки в WordPress могат да повлияят на вашето SEO и как трябва да се справите с него.

7 причини за неправилно функциониращи плъгини (и техните корекции) – Често може да имате плъгини, които не работят. Е, тази статия от Yoast обхваща някои от основните поправки.

Въведение в разделяното тестване в WordPress – Много готино ръководство, което показва основите на дизайните за разделно тестване в WordPress.

Условни изявления за йерархия на шаблоните на WordPress – Страхотно ръководство, което показва йерархията на шаблоните на всеки файл с шаблон на WordPress.

Работа с кратки кодове на WordPress – Интересно четиво за всеки нов дизайнер или разработчик, който иска да научи малко повече за кратките кодове на WordPress.

Персонализиран код за влизане / Регистриране / Парола – Много готина статия, която показва как да създадете отделна страница с раздел за вход, регистрация и забравена парола.

Използване на YOURLs с WordPress – Ото е работил върху този страхотен скрипт, наречен YOURLs, който ви позволява да създадете свой собствен URL Shortner. Ето статия, в която той показва как можете да го използвате с WordPress.

Презентации от Сайед

Сайед Балхи, основател на UpScale, направи няколко презентации тази година на WordCamps. По-долу са някои от тези, които може да ви бъдат полезни.

http://www.slideshare.net/wpbeginner/how-to-protect-wordpress

http://www.slideshare.net/wpbeginner/ive-got-a-blog-now-what-do-i-do

http://www.slideshare.net/wpbeginner/speedupwordpresspdf

http://www.slideshare.net/wpbeginner/how-to-utilize-facebook-and-wordpress

Надявахме се, че сте харесали нашата компилация „Най-добрите от най-добрите уроци по WordPress за 2010 г.“. Ще издадем още компилация за най-добрите безплатни теми за 2010 г. и най-добрите търговски теми за 2010 г. Бъдете в течение и се насладете на четенето.

Comments are closed.