четвъртък, август 11

10 бързи начина да получите повече харесвания във Facebook с помощта на WordPress

0
45
Easy ways to get more Facebook likes


Търсите начини да получите повече харесвания на страницата си във Facebook? Facebook харесванията добавят социално доказателство за вашия онлайн бизнес, което привлича повече потребители и ви помага да разширите социалния си обхват. В тази статия ще ви покажем няколко лесни и бързи начина да получите повече харесвания във Facebook.

Защо трябва да получавате повече харесвания във Facebook?

Facebook е най-добрият уебсайт за социални медии в света с повече от 2 милиарда активни потребители. За търговците това носи много възможности за използване на огромния обхват на Facebook за разрастване на техните уебсайтове и бизнес.

Харесванията във Facebook се виждат от потребителите и техните приятели, което ви помага да увеличите обхвата си и да намерите нови аудитории за вашия уебсайт. Харесванията също добавят социално доказателство за новите ви посетители, като ви помагат да спечелите доверие и да ангажирате повече потребители със съдържанието си във Facebook.

Като се има предвид това, нека да разгледаме някои от бързите начини да започнете да получавате повече харесвания във Facebook.

1. Добавете плъгин за Facebook страница към вашия блог

Facebook Page Plugin е лесен начин да получите повече харесвания на вашата бизнес страница. Вижте нашето ръководство за това как да добавите плъгин за Facebook страница към вашия уебсайт на WordPress.

Обикновено бихте добавили приставката за страницата към страничната лента на вашия блог. Това обаче го прави по-малко забележим и може да не ви донесе толкова харесвания, колкото искате.

Това е мястото, където OptinMonster идва. Това е софтуер номер едно за генериране на потенциални клиенти на пазара и ви помага да конвертирате посетителите на уебсайта в абонати и последователи.

OptinMonster идва с красиви изскачащи прозорци на WordPress, които можете да задействате, когато потребителите са на път да напуснат вашия сайт, да превъртят надолу или да прегледат конкретни страници. Тези опции включват изскачащи прозорци с намерение за излизане, плъзгащи се кутии, банери след публикация и др.

Изскачащо поле за харесване във Facebook

За подробности вижте нашето ръководство как да създадете красиво изскачащо поле за харесване на Facebook в WordPress.

2. Добавете бутони за харесване и споделяне във Facebook

Facebook бутон за споделяне в социалните мрежи

Бутоните за харесване и споделяне във Facebook позволяват на потребителите ви да харесват и споделят вашите отделни публикации в блога, без да напускат уебсайта ви. Това е по-лесно и удобно за вашите потребители и ако го използвате с броя на споделянията, то също така добавя социално доказателство към публикациите ви в блога.

Налични са много плъгини за социални медии за WordPress. Всички те могат да ви помогнат лесно да добавите бутони за споделяне и харесване към вашия сайт. Плъгините за социално споделяне обаче могат да повлияят на скоростта и производителността на WordPress, като зареждат твърде много външни скриптове.

Сега много от нашите потребители ни питат какво използваме за показване на бутоните за социално споделяне в статии на UpScale? Ние всъщност използваме персонализирано кодово решение, написано специално за нашите уебсайтове.

Ако търсите нещо подобно, тогава препоръчваме плъгин Shared Counts. Той е изключително лесен за използване и невероятно бърз.

За повече подробности вижте нашето ръководство как да добавите бутони за социално споделяне в WordPress.

3. Споделете вашето съдържание във Facebook

Трябва да се уверите, че страницата ви във Facebook е активна и най-лесният начин да направите това е като редовно споделяте съдържание на страницата си във Facebook. Можете автоматично да публикувате във Facebook от WordPress и не е необходимо ръчно да споделяте статиите си.

Споделяйте съдържание във Facebook

Сега обикновено потребителите просто споделят публикация и чакат харесванията да последват. Ако страницата ви е нова, тогава има вероятност много малко хора наистина да видят публикацията и още по-малко да щракнат върху бутона Харесване.

Алгоритмите на Facebook показват на потребителите съдържанието, което те и техните приятели харесват. Това означава, че ако получите достатъчно харесвания за публикациите си от самото начало, тогава Facebook ще започне да показва съдържанието ви на вашите последователи по-често.

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да завъртите топката.

  • Помолете приятелите си да харесват и споделят публикации от вашата страница
  • Споделете публикациите на страницата си в личния си профил
  • Споделете публикацията във Facebook групи или събития, където е уместна и полезна

4. Провеждайте конкурси/раздаване

Фейсбук конкурс на Starbucks

Един от най-простите и бързи начини да спечелите повече харесвания на страницата си във Facebook е да провеждате състезания и подаръци. Можете да предлагате полезни и атрактивни подаръци, които са подходящи за вашите потребители. В замяна те ще харесат страницата ви във Facebook и ще се ангажират повече.

Раздаването не трябва да е много скъпо. Можете да изберете нещо, от което вашите потребители може да се нуждаят, и да го публикувате на страницата си във Facebook. Колкото повече подаръци предлагате, толкова повече харесвания получавате на страницата си във Facebook.

Дори не се нуждаете от приложения на трети страни, за да провеждате тези състезания. Можете да ги обявите във вашия блог или публикация във Facebook и позволявате на потребителите да влизат, като харесат публикацията, оставят коментар или качат снимка.

Въпреки това един правилен плъгин за раздаване на WordPress като RafflePress може значително да подобри шансовете ви за успешно раздаване, като въведе различни елементи за споделяне на вируси, заедно с това, което ви дава лесен начин да управлявате / стартирате вашето раздаване.

За повече подробности вижте нашето ръководство за това как да създадете подарък в WordPress.

5. Планирайте актуализации на състоянието

За да спечелите повече харесвания на страницата си във Facebook, трябва да държите потребителите си ангажирани, като активно публикувате нови актуализации. Това ще отнеме много време, ако започнете да го правите ръчно.

За щастие не е нужно. Има приложения като Buffer, за да планирате актуализациите на състоянието ви в социалните медии.

Буфер

Можете също да използвате плъгини като Revive Old Posts, за да споделяте автоматично старите си публикации в блог във Facebook.

Планирането на актуализации на състоянието работи рамо до рамо с автоматичното ви споделяне на нови публикации в блога на WordPress. Уверете се, че сте планирали и двете актуализации да се показват в различно време за максимален обхват.

6. Отговорете на коментари

Коментарите вдъхват живот на всякакви социални платформи, включително Facebook. Те са най-лесният начин да ангажирате потребителите си и да изградите процъфтяваща общност около вашия уебсайт и марка.

Когато потребителите оставят коментар на страницата ви във Facebook, Facebook започва да им показва вашите публикации по-често. За да засилите този ефект, можете да насърчите потребителите да оставят повече коментари, като просто отговорите на техните коментари във вашата Facebook страница.

Изградете ангажираност на потребителите, като отговаряте на коментари на страницата си във Facebook

7. Пренасочване на посетители на уебсайтове във Facebook

Случвало ли ви се е да посещавате уебсайт и след това да виждате рекламите им във вашата фейсбук емисия? Те се наричат ​​ремаркетинг или ретаргетинг реклами.

По принцип инсталирате бисквитка на вашия уебсайт, която помага на Facebook да идентифицира този потребител. След това купувате реклами във Facebook и избирате посетителите на уебсайта си като целева аудитория.

Персонализирана аудитория, посетители на уебсайта

Противно на общоприетото схващане, рекламите във Facebook не струват толкова много пари и можете да контролирате колко пари искате да похарчите. За повече подробности вижте нашето ръководство стъпка по стъпка как да инсталирате пиксел за пренасочване на Facebook в WordPress.

8. Направете публикациите си открояващи се с Open Graph

Open Graph са метаданни, които можете да добавите към вашето съдържание и да контролирате как се появява, когато се споделя в уебсайтове на социални медии като Twitter и Facebook.

Отворете изображението на графиката в емисията във Facebook

Обикновено Facebook може автоматично да извлече правилно заглавие и описание за вашето съдържание. Въпреки това, ако не му кажете изрично кое изображение да използва, то ще избере произволно всяко изображение от статията ви, което може да не изглежда добре.

Най-лесният начин да използвате метаданните на Open Graph на вашия уебсайт е като използвате приставката Yoast SEO. След като инсталирате приставката, просто редактирайте публикация и превъртете надолу до полето Yoast SEO. Щракнете върху раздела за споделяне в социалните мрежи и след това качете вашето Open Graph изображение.

Изображение на Facebook Open Graph

Изображенията работят като чар, когато става въпрос да накарате потребителите ви да щракнат върху нещо. Това ни води до следващия съвет.

9. Качете снимки и изображения, за да получите повече харесвания

Проучване, проведено от HubSpot, установи, че снимките във Facebook генерират 53% повече харесвания и 104% повече коментари от средната публикация. Ето защо виждате топ марки да качват тонове снимки на своите Facebook страници.

Резултати от проучването на Facebook

Снимките на продукти, услуги, служители, празници или дори произволни цитати работят наистина добре във Facebook. Можете да използвате безплатни инструменти като Canva, за да създавате красиви инфографики, цитати и други изображения, които да използвате на страницата си във Facebook.

10. Проследявайте потребителите на Facebook в WordPress

Сега може би се чудите как да проследя дали всичките ми усилия да получа харесвания във Facebook се изплащат? Очевидният отговор е, като погледнете отчета на вашата страница във Facebook Insights.

Това обаче не ви казва колко трафик получавате от Facebook към вашия уебсайт и как тези потребители конвертират.

За това ще трябва да инсталирате Google Analytics в WordPress. След като го настроите, можете да видите своя трафик във Facebook под Придобиване » Канали » Социални доклад.

Социални канали в Google Analytics

За повече подробности вижте тази стъпка по стъпка статия за това как да проследявате потребителите си във Facebook в Google Analytics.

Надяваме се, че тази статия ви е помогнала да намерите начините да получите повече харесвания във Facebook. Може също да искате да видите нашия списък с най-добрите WordPress SEO плъгини, за да увеличите трафика на вашия уебсайт.

Ако ви е харесала тази статия, моля, абонирайте се за нашия YouTube канал за видео уроци за WordPress. Можете също да ни намерите на Twitter и Facebook.Comments are closed.