четвъртък, август 11

10 WordPress плъгини, използващи изкуствен интелект и машинно обучение

0
39
WordPress plugins using artificial intelligence and machine learning


Искате ли да използвате изкуствен интелект и технологии за машинно обучение на вашия WordPress сайт? Има вероятност вече да използвате такъв. В тази статия ще споделим някои WordPress плъгини, които използват изкуствен интелект и машинно обучение, за да предложат по-интелигентни функции за вашия уебсайт.

Какво е изкуствен интелект и машинно обучение?

Ако следите новините, тогава сигурно сте чували споменаването на думите изкуствен интелект или машинно обучение.

Изкуственият интелект и машинното обучение са компютърни технологии, които се използват за предлагане на по-интелигентни решения в компютърни устройства, приложения, GPS устройства, смарт телевизори, устройства за домашна помощ и др.

Изкуственият интелект дава възможност на компютърните програми да правят избор без човешкия интелект.

Машинното обучение помага на софтуера да се учи от опит, данни и потребителска активност, за да подобри изкуствения интелект и да направи по-добър избор.

Тези технологии позволяват на разработчиците да автоматизират задачи, които обикновено се нуждаят от човешка интелигентност.

Например, гласово разпознаване, модели за търсене, преводи, разпознаване на изображения и други в момента се използват от повечето съвременни мобилни телефони и смарт устройства.

Каква е разликата между изкуствения интелект и машинното обучение?

Изкуственият интелект може да взема решения въз основа на програмиран интелект.

Машинното обучение допълнително подобрява изкуствения интелект чрез самообучение чрез активност на потребителите и събиране на информация. Това прави изкуствения интелект по-интелигентен и му позволява да взема по-точни решения.

Какво ще кажете за машините, които завладяват света?

Много видни учени, инженери и предприемачи изразиха загрижеността си относно възможната заплаха за човешкото общество от изкуствен интелект и машини за самообучение.

Въпреки това, той също има голям потенциал да подобри живота на милиарди хора. Ето защо дори най-изтъкнатите скептици на ИИ насърчават внимателното му използване за по-голямо добро.

Какво може да направи изкуственият интелект за уебсайтове на WordPress?

Той може да осигури по-интелигентно и много по-добро потребителско изживяване на вашите потребители. Например, може да подобри търсенето в WordPress, проверката на граматиката и стила, да покаже свързано съдържание, да подобри реализациите, да увеличи продажбите при електронна търговия и др.

Вашият уебсайт става по-интелигентен, по-бърз и по-персонализиран за вашите потребители. Това ви спестява време, което ви позволява да правите други неща, за да развиете бизнеса си.

Като се има предвид това, нека да разгледаме приставките на WordPress, които използват AI и машинно обучение.

1. Акисмет

Акисмет

Akismet е един от единствените два плъгина, които са предварително инсталирани на всеки уебсайт на WordPress. Той използва изкуствен интелект и машинно обучение за откриване на спам коментари.

Използван от милиони уебсайтове, Akismet се подобри през годините, за да открие почти целия спам, изпратен от ботове. Той също така може да открива спам коментари, изпратени ръчно от реални потребители, като се учи от грешките си и разпознава модели в милиони уебсайтове.

За повече подробности вижте нашето ръководство на Akismet за начинаещи с инструкции как да го настроите на вашия уебсайт на WordPress.

2. WordLift

WordLift

WordLift интегрира своята уеб базирана услуга към вашия уебсайт на WordPress. Той предлага SEO съвети за подобряване на съдържанието ви с помощта на тяхната графика на знанията.

Той анализира вашето съдържание, за да предложи факти, цифри и медии, които да съвпадат и да изградят контекстуални връзки между вашите статии, което води до по-добри препоръки за съдържание. Той изгражда графика на знанията за вашия собствен уебсайт, който става по-интелигентен, когато добавяте повече съдържание към уебсайта си.

3. След крайния срок

След крайния срок

After The Deadline преди беше наличен като самостоятелен плъгин за WordPress, но сега е достъпен като част от пакета плъгини JetPack. Това е инструмент за проверка на граматиката, задвижван от изкуствен интелект, който анализира четливостта на вашето съдържание, за да ви помогне да пишете по-добре.

Той поддържа американски, британски и канадски английски с ограничена граматична поддръжка за френски и немски езици. Предлага се и като добавка за Google Chrome като алтернатива на модула JetPack.

4. Езиков преводач на Google

Езиков преводач на Google

Ако искате вашите потребители лесно да превеждат съдържанието на вашия уебсайт, без всъщност да създавате многоезичен WordPress сайт, тогава Google Language Translator е най-лесният начин да направите това. Той носи AI и машина за превод на Google на вашия уебсайт на WordPress.

Можете просто да изберете езици, които искате да показвате на вашия уебсайт. След това можете да добавите преводача към вашия уебсайт, като използвате приспособлението на страничната лента или кратък код.

За подробни инструкции вижте нашето ръководство как да добавите Google Translate в WordPress.

5. Куриране на съдържанието в MyCurator

MyCurator

MyCurator е облачна услуга за куриране на съдържание. Позволява ви да добавите агрегатор на съдържание, задвижван от изкуствен интелект, който показва съдържание, подходящо за избраните от вас теми и подобрява резултатите, като се учи от това, което добавяте или гласувате.

Можете да създадете секция с курирано съдържание на вашия уебсайт, като извлечете най-добрите части от съдържание, подходящи за вашата аудитория. Можете да добавите всяка статия, която харесвате към вашия уебсайт с откъс и връзка към оригиналния източник.

6. WatsonFinds

WatsonFinds

WatsonFinds използва когнитивния изкуствен интелект на IBM Watson, за да анализира емоционалното въздействие на вашето съдържание. Това ви помага да научите как да подобрите ангажираността на потребителите, като коригирате емоционалната стойност на вашето съдържание.

След активиране плъгинът добавя икона на WatsonFinds към вашия редактор на публикации в WordPress. Щракването върху него ще изведе изскачащ прозорец с емоционалната оценка на вашето съдържание. Въз основа на избраните от вас думи и цялостния контекст на данните, плъгинът ще ви покаже прозрения за това как вашето съдържание може да се почувства за вашите човешки читатели.

7. Quttera Web Malware Scanner

Quttera уеб скенер за злонамерен софтуер

Quttera Web Malware Scanner ви позволява да сканирате вашия WordPress сайт за злонамерен софтуер и зловреден код. Това е особено полезно, ако подозирате, че вашият WordPress сайт е хакнат или черен списък от търсачките.

Плъгинът използва изкуствен интелект, за да се учи от фалшиви положителни резултати и подобрява резултатите от сканирането въз основа на употребата. Въпреки че е полезен при сканиране на заразен уебсайт, той не предпазва уебсайта ви от засягане.

За по-добра сигурност вижте нашето най-добро ръководство за сигурност на WordPress, за да защитите уебсайта си от хакове, DDOS атаки и злонамерен код.

8. Чат на живо – 24/7

Чат на живо 24/7

Чат на живо 24-7 предоставя виртуален чат агент с AI за вашия уебсайт. Ако не можете да си позволите да добавите поддръжка за чат на живо към вашия уебсайт, тогава този бот може да изпълнява основни задачи за насочване на вашите потребители в правилната посока.

Ще трябва да се регистрирате за безплатен акаунт на уебсайта на приставката. След това ще започне да се учи, докато го използвате. Можете също да го обучите какво да казва и как да отговаря на потребителски запитвания. Това може да бъде полезно за поддържане на ангажираност на потребителите на вашия уебсайт и генериране на повече потенциални клиенти.

9. Свързани публикации за WordPress от Bibblio

Свързани публикации за WordPress от Bibblio

Както подсказва името, свързани публикации за WordPress от Bibblio е плъгин за публикации, свързани с WordPress, задвижван от изкуствен интелект. Той се учи от активността на потребителите на вашия уебсайт, за да подобри свързани публикации, показвани във вашия уебсайт. Можете да показвате свързани публикации под съдържанието, в страничната лента или с помощта на краткия код.

Безплатна е за използване за до 500 страници. Ако имате повече съдържание, тогава ще ви е необходим месечен план. Също така ще трябва да създадете безплатен акаунт, за да използвате приставката.

10. Препоръчваме

Препоръчвам

Recomendo е друг двигател за препоръки, задвижван от изкуствен интелект с възможности за машинно обучение. Може да показва свързано съдържание навсякъде във вашия уебсайт. Препоръките стават по-добри въз основа на това как вашите потребители взаимодействат с тях.

Той е съвместим с многоезични уебсайтове, използващи WPML, и онлайн магазини, използващи WooCommerce, което означава, че може да показва свързани продукти на потребителите въз основа на това, което вече са видели на вашия сайт.

Надяваме се, че тази статия ви е помогнала да научите за плъгините на WordPress, използвайки изкуствен интелект и машинно обучение. Може също да искате да видите нашето ръководство за това как да подобрите скоростта и производителността на уебсайта си на WordPress.

Ако ви е харесала тази статия, моля, абонирайте се за нашия YouTube канал за видео уроци за WordPress. Можете също да ни намерите на Twitter и Facebook.Comments are closed.